Guardiola: Arteta ve vse o nas

Premier Liga 16. Jun 202020:05 > 20:08
Fred Lee/Getty Images for Premier League

Premier liga se vrača. Po 100-dnevnem premoru bomo danes na Sportklubu prenašali derbi med Arsenalom in Manchester Cityjem. Pep Guardiola je v napovedi tekme govoril o svojem nekdanjemu pomočniku, zdaj pa trenerju Arsenala, Mikelu Arteti.

Mikel Arteta bo prvič v trenerski karieri gostoval na Etihadu, kjer je bil tri sezone pomočnik Pepu Guardioli. Nekdanji nogometaš Evertona in Arsenala je v omenjenem času naredil velik vtis na Pepa, ki je svojega nekdanjega sodelavca na novinarski konferenci pred tekmo ves čas hvalil in zatrdil, da je Arteta med najzaslužnejšimi za uspehe sinjemodrih.

Navdušen sem, ker ga bom videl. Gre za enega izmed najbolj prijetnih ljudi, ki sem jih spoznal. V veselje mi je bilo sodelovati z njim. Čutim, da je v Arsenalu srečen, zaenkrat je opravil veliko dobrega dela. Komaj čakam, da ga vidim. O nas ve vse, za nas je bil zelo pomemben. Pomagal nam je, da smo prišli do uspehov in da smo postali to, kar smo. Presrečni smo, ker se vrača in ker je v Arsenalu srečen. Po tekmi bova spila pijačo, če bodo odgovorni to dovolili,” je pred tekmo povedal Guardiola in dodal, da je Cityjeva prednost dolga klop, ki bo Kataloncu omogočila rotiranje ob zgoščenem urniku.

Tekmo med Manchester Cityjem in Arsenalom boste lahko drevi spremljali na Sportklubu 1.