Klopp: Nemogoče, da ponovimo dominacijo Uniteda

Premier Liga 21. Jun 202010:38 > 10:42
Richard Heathcote/Getty Images

Pred derbijem v Merseysideu proti Evertonu je trener Liverpoola Jurgen Klopp spregovoril o vzporednici med svojim trenutnim klubom in Manchester Unitedom, ki je dolgo časa dominiral v angleškem nogometu.

Liverpool bo po 30 letih končno osvojil naslov prvaka Anglije. To bo postalo uradno, ko bo na preostalih devetih tekmah prišel do 2 zmag. Nova sezona bo sledila kmalu in redsi bodo vnovič favoriti za naslov, pravo vprašanje pa je ali ga bodo uspeli ubraniti in dominirati v angleškem nogometu. 

“Če sem iskren, mislim, da biti domintanten ni mogoče. United je imel zelo dobro kombinacijo, imeli so izjemnega trenerja z izjemnim očesom za igralce in fantastičnim občutkom glede tega katerega igralca potrebuješ v ekipi,” je dejal Jurgen Klopp glede prevlade rdečih vragov

“Spremembe, ki so jih naredili so bile vselej izredne, imeli so tudi denar. Kombinacija za United je bila zelo dobra. Tudi mi smo zgleda doslej naredili nekaj dobrega. Toda moramo imeti vse te stvari in še več, da bomo ostali uspešni,” je dejal Nemec. 

Pravi, da se bodo še naprej potegovali za naslov in da kot kandidate vidi še United, Chelsea, Manchester City …