Merseyside derbi brez zadetkov

Premier Liga 21. Jun 202021:57 > 22:16
Pool, Getty Images Sport

Mestni derbi na Goodison Parku ni upravičil pričakovanj. Dvoboj med Evertonom in Liverpoolom se je končal brez zadetkov.

 Jurgen Klopp je šokiral z izborom začetne postave, saj je na klopi pustil Salaha. Namesto Egipčana je priložnost dobil Japonec Minamino, ki pa danes ni odigral pomembne vloge. Zaradi lažje poškodbe je derbi izpustil tudi Robertson.

Tekma ni navdušila. Liverpool je prevladoval na zelenici, imel posest, toda večjih priložnosti si ni ustvaril. Še pred iztekom prvega polčasa je zaradi poškodbe igrišče zapustil Milner. Namesto njega je vstopil Joe Gomez.

Drugi polčas prav tako ni zadovoljil apetitov nogometnih navdušencev. Spremljali smo podobno sliko kot v prvem delu. Okoli 80. minute pa so karamele nanizale nekaj priložnosti. Sprva je bil zelo blizu zadetka Davies, ki je zadel vratnico. Že naslednjo akcijo se je Evertonu ponudila nova priložnost – Calvert-Lewin je prišel do strela z glavo, a meril je nenatančno. Zadnjo priložnost si je priigral Richarlison, ki je lepo prodrl po levi strani, a nato ni uspel premagati svojega rojaka Alissona v dresu Liverpoola.

To je bil že tretji zaporedni merseyside derbi na Goodisonu, ki se je končal brez zadetkov. Everton pa je brez zmage ostal že na 22. zaporednem mestnem derbiju.

To je bila tretja tekma v letošnji sezoni Premier lige, ki je Redsi niso dobili.

Everton ostaja na 12. mestu.