Guardiola: Zasluženo, imeli so fenomenalno sezono

Catherine Ivill/Getty Images

Po porazu proti Chelseaju se je tudi uradno končala dominacija Pepa Guardiole in Manchester Cityja v angleškem ligaškem nogometu. Liverpool je novi vladar Premier lige, trener meščanov Pep Guariola pa je redsom športno čestital za velik uspeh.

To je povsem zasluženo. Imeli so fenomenalno sezono. Pred dvema sezonama smo imeli 100 točk in oni so bili več kot 25 točk za nami. Lansko so bili blizu, letos pa so uspeli. Morali se bomo naučiti lekcije iz letošnje sezone,” je dejal Pep Guardiola.

Nekdanji igralec velikega rivala Liverpoola Phil Neville je izpostavil vlogo Jurgena Kloppa. “To se ni zgodilo slučajno. Morala so miniti tri, štiri leta. Jurgen Klopp je dobro sestavil ekipo in tudi on je bil vse boljši in boljši. Letos ni dodal nikogar, vendar so vedeli, da so lačni.”

Med tistimi, ki so čim čestitali za naslov, je bil tudi legendarni golgeter Arsenala Ian Wright pa tudi nekdanji menedžer Liverpoola, s katerim so leta 2005 osvojili Ligo prvakov Rafa Benitez: “Čestitam. Po 30 letih so sanje postale resničnost. Zelo sem srečen zaradi vseh redsov. You’ll never walk alone.”