VVD: Klicala sta Chelsea in City, toda odločil je Klopp

Premier Liga 5. Jul 202014:21 > 14:25
Laurence Griffiths/Getty Images

Ko je Virgil van Dijk januarja leta 2018 postal najdražji branilec vseh časov so mnogi dejali, da je Liverpool plačal Southamptonu preveč. Toda čas je pokazal, da je bilo 75 milijonov funtov, ki so jih dali redsi ena najpametnejših naložb v novejši nogometni zgodovini.

Odlični branilec je dejal, da je imel takrat ponudbe tudi iz Manchester City in Chelseja, toda razlog, da se je odločil za moštvo iz Anfielda je bil trener Jurgen Klopp

“Imel sem možnost, da odidem v City ali Chelsea toda Klopp je res nekaj posebnega. Ne vem ali je to njegova eneriga ali pa celostna slika, ki jo kaže. Včasih pomislim, da o svojem delu razmišlja precej več kot pa ostali. Zna delati z ljudmi in to je v nogometu danes najbolj pomembno. Klopp je resnično vesel, ker lahko dela z nogometaši. Morda se to sliši neumno ampak res vas navduši kot igralca,” je dejal Virgil van Dijk

“Ko sem pregledal vse ponudbe, ki sem jih imel – zgodovino, mesto in trenutno ekipo, sem se odločil, da grem v Liverpool. Mislim, da je bil Klopp glavni dejavnik pri tem,” je dejal general Liverpoolove obrambe. 

Van Dijk je star 28 let. Z Liverpoolom je poleg naslova prvaka Anglije v letošnji sezoni, osvojil tudi Ligo prvakov v sezoni 2018/19. Zbirka njegovih lovorik pa vključuje tudi superpokal UEFA in klubsko svetovno prvenstvo.