Solskjaer: Ne bo tragedije, če se ne uvrstimo v LP

Premier Liga 11. Jul 202014:05 > 14:09
Clive Brunskill/Pool via REUTERS

Trener Manchester Uniteda je dejal, da se načrti rdečih vragov v prestopnem roku ne bodo spremenili, v kolikor se ekipi ne bo uspelo uvrstiti v Ligo prvakov.

United je štiri kroge pred koncem prvenstva na 5. mestu, a z jutrišnjo zmago bi Solskjearjeva četa zagotovo skočila med top 4.

V kolikor bo obveljala 2-letna prepoved nastopanja v Ligi prvakov Manchester Cityja, bo med evropsko elito vodilo tudi 5. mesto.

Klub ne bo paničaril, v kolikor se ne uvrstimo v Ligo prvakov. Imamo dolgoročne načrte. Vizija se ne bo spremenila, če prvenstva ne končamo na mestu, ki zagotavlja LP,” je dejal Solskjear.

Rdeči vragi bi si lahko mesto med elito zagotovili tudi v Ligi Europa. V osmini finala bodo napredovali brez težav, saj so avstrijski LASK na prvi tekmi premagali s 5:0. Dejansko je United samo 3 tekme oddaljen od evropske lovorike.

Varovanci norveškega stratega so neporaženi na zadnjih 17 tekmah. Na zadnjih 4 tekmah so vselej slavili s tremi goli razlike.

Vselej gremo na zmago. To je naš DNK. Na zadnjih tekmah je bil pristop pravi in rezultati to potrjujejo. Igramo hitro, brez straha, veliko tvegamo, imamo kvalitetne igralce in prepričan sem, da bomo uspešni,” je dejal trener Manchester Uniteda.

Jutri bo United na Old Traffordu pričakal Southampton.