Nasri: Za slabe rezultate ni kriv Wenger

Premier Liga 23. Feb 201712:04 > 12:14
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Nogometaš Seville in nekdanji igralec Arsenala Samir Nasri je mnenja, da so za slabe igre Topničarjev krivi igralci in ne trener Arsene Wenger.

Arsenal je vse bližje izpadu v Ligi prvakov, saj je bil na prvi tekmi osmine finala ponižan v Münchnu, kjer je Bayern slavil s kar 5:1. Slabi rezultati se vrstijo tudi v Premier ligi, kjer so Topničarji zaenkrat še na četrtem mestu, a zasledovalci so vse bližje in v vse boljši formi. 

Arsene Wenger bo tako vnovič ostal brez kakšne pomembne lovorike, zato je pritisk na izkušenega Francoza vse večji. Vsega skupaj se je dotaknil tudi nekdanji nogometaš Arsenala Samir Nasri, ki pa je stopil v bran Wengerju in za slabe igre okrivil igralce.

Wengerja ne bi smeli tako kritizirati, to je nedopustno. Arsenal je bil velik klub, on pa ga je naredil še večjega. Mislim, da bi morali biti do njega bolj spoštljivi. To, da je Arsenal brez uspeha v ligi, ni njegova napaka. Igralci so tisti, ki ne uspejo prikazati dobrih iger,” je mnenje Nasrija, ki je v Arsenalu igral med letoma 2008 in 2011.

Nasri se je dotaknil tudi njegovega sodelovanja z Wengerjem: “Težko mi je pri srcu, ko govorim o Wengerju. Veliko mu dolgujem. Pripeljal me je v Premier ligo in iz mene naredil boljšega igralca. Vsi, ki grejo v Arsenal, klub zapustijo boljši. Zato še enkrat dodajam, da ni on kriv za slabe rezultate.