Matić: Še 10-20 odstotkov in borili se bomo za naslov

Premier Liga 12. Jul 202017:36 > 17:39
Pool/Getty Images

Nogometaš sredine igrišča pri Manchester Unitedu Nemanja Matić je navdušen nad mladimi talenti, ki so v ekipi. Toda meni, da bo potrebno izboljšati še nekaj stvari, da bi se rdeči vragi lahko borili za naslov.

Če v ponedeljek premagajo Southampton bo United prehitel Chelsea, ki je na položaju, ki vodi v Ligo prvakov. 

“Iskren bom. V naši ekipi ni bilo vedno lahko igrati saj smo imeli veliko mladih igralcev brez izkušenj na najvišji ravni. To je bilo obdobje prehod in mislim, da je v zadnjih letih veliko igralcev dozorelo. Omeniti moram Rashforda in Martiala, Greenwooda. Vedo, da imajo veliko odgovornost, igrajo vsako tekmo. Vesel sem, ko vidim kako napredujejo in prevzemajo odgovornost. Prepričan sem, da se bomo le še izboljšali”, je dejal Matić

Srbski nogometaš je pri Chelseaju dvakrat osvojil Premier ligo (2014/15 in 2016/17). 

“V preteklosti nam je bilo težko, ker nismo bili vedno na enakem nivoju. Mislim pa, da je ta ekipa zdaj pripravljen – bolj izkušeni smo. Če se izboljšamo še za 10-20 odstotkov se lahko v naslednji sezoni potegujemo za naslov.”

United je na lestvici na petem mestu z 58 točkami. Eno manj od Leicestra in dve manj od Chelseaja, ki ima tekmo več. 

“Borimo se, igramo, želimo končati med prvimi štirimi. Vemo, da bo težko toda do konca želimo zmagati na vsaki tekmi. Naš cilj je tudi lovorika v Ligi Evropa in FA pokalu,” zaključuje 31-letni nogometaš. 

Matić je pri Unitedu od leta 2017. Pred kratkim je svojo pogodbo podaljšal do leta 2023.