Rooney zavrnil Kitajce in ostaja pri Rdečih Vragih

Premier Liga 23. Feb 201716:49 > 16:55
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Wayne Rooney bi se med letošnjo sezono lahko preselil na Kitajsko, kjer bi postal najbolje plačani nogometaš vseh časov. Kitajska vlada je nekaj dni nazaj za razvoj nogometa odprla kar 50.000 akademij, Wayne Rooney pa bi zagotovo bil eden izmed največjih ambasadorjev lige.

Getty Images/Laurence Griffiths

*URADNO: Angleški nogometni zvezdnik Wayne Rooney je danes končal namige, da bo on naslednji, ki ga bodo bogati kitajski klubi zvabili v svoje vrste. Napadalec Manchester Uniteda je zatrdil, da se povsem dobro počuti na Old Traffordu in da namerava tam tudi ostati.

Paul Stretford, zastopnik angleškega nogometnega zvezdnika Wayna Rooneyja se mudi na Kitajskem, kjer se pogovarja o morebitnem prestopu svojega varovanca v enega izmed kitajskih klubov, kot poroča STA.

S kom se je sestal in s kom se še bo, zaenkrat ni znano, za angleškega reprezentanta so interes pokazali Guangzhou Evergrande, Beijing Guoan, Jiangsu Suning in Tianjin Quanjian. Po pisanju angleških medijev bi Rooney na Kitajskem zaslužil milijon ameriških dolarjev na teden, kar bi pomenilo, da bi prehitel Argentinca Carlosa Teveza in postal najbolje plačan nogometaš na svetu.

Novice o prestopu Rooneyja v enega izmed kitajskih klubov so bile le špekulacije, Jose Mourinho, njegov trener pri Manchester Unitedu, s katerim ima pogodbo do sredine leta 2018, zaenkrat ne ve, kaj se bo s tega izcimilo. “Wayne ima usodo v svojih rokah, zato morate o tem vprašati njega. Ne morem zagotoviti, da bo odšel, ne morem zagotoviti, da bo ostal. Ne morem zagotoviti, da bom čez teden trener Manchester Uniteda. Jaz sem vesel, da ga imam, nikoli ga nisem podil iz kluba, želim, da ostane,” je dejal portugalski strokovnjak.

Rooney je z Unitedom osvojil pet naslovov državnega prvaka in ligo prvakov, je njegov najboljši strelec vseh časov. Je tudi najboljši strelec angleške reprezentance, za katero je odigral 119 tekem in le za šest tekem zaostaja za rekorderjem Petrom Shiltonom. Pred časom je sporočil, da bo za reprezentanco nehal igrati po svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji.