Tottenham Boasu pokazal vrata

Premier Liga 16. Dec 201312:55

Ljubljana – Sramoten poraz proti Liverpoolu je bil več kot dovolj, da so se pri Tottenhamu za sodelovanje zahvalili Andresu Villasu-Boasu. Kdo bo zamenjal mladega portugalskega strokovnjaka?

Po prvih informacijah iz Otoka je Andres Villas-Boas celo preživel krizni sestanek pri predsedniku Danielu Levyju in tehničnemu direktorju Francu Baldiniju. Le nekaj ur kasneje je le postalo jasno, da AVB po dobrem letu dni že zapušča Tottenham. Nekoč izjemno obetavni portugalski strokovnjak je tako po Chelseaju tudi odisejado na klopi Spurosv končal zelo hitro in brez večjega uspeha.

Boas je k Tottenhamu prišel julija lani, ko je zamenjal Harryja Redknappa. Portugalec je bil že dalj časa tarča številnih kritik (sploh po porazu z Manchester Cityjem z 0:6). Sodu pa je dno dokončno izbil nedeljski poraz proti Liverpoolu z 0:5, kar je najvišji domači poraz Tottenhama v 16 letih.

Londonski klub je v sporočilu za javnost zapisal, da je bila odločitev sprejeta sporazumno.

Kdo bo nasledil Boasa?

Kandidatov za izpraznjeno mesto je kar nekaj. Omenjajo se Fabio Capello, Roberto Di Matteo, Michael Laudrup in tudi tehnični direktor Baldini.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images