Arteta ga je prečrtal, bo zdaj del arabskega projekta?

Nogomet 2. Jan 202211:45 > 11:491 komentar
Foto: REUTERS/David Klein via Guliverimages

Pierre-Emerick Aubameyang preživlja vse prej kot lepe trenutke svoje kariere. Potem ko mu je zaradi nediscipline trener Mikel Arteta najprej odvzel kapetanski trak, ga je v zadnjih dneh povsem prekrižal iz svojih načrtov. Gabonec bo tako verjetno že v januarju iskal nov klub, v svojih vrstah ga želi najbogatejši klub na svetu.

Ko so pred dvema mesecema pri Newcastlu potrdili prihod novih savdijskih lastnikov, je postalo jasno, da srake postajajo finančna vreča brez dna. Celotna angleška javnost si je bila enotna v razmišljanju, da se bodo v klubu iz severovzhoda Anglije že januarja zapodili na nogometno tržnico in začeli ekspresno krepiti svojo ekipo.

Črno-beli so namreč v vse prej kot rožnatem položaju in na lestvici Premier lige zasedajo skromno 19. mesto ter so bodo očitno boril za obstanek. Vodilni možje Newcastla si želijo, da bi jim v tem boju pomagal tudi Pierre-Emerick Aubameyang, ki si ga želijo najprej izposoditi od Arsenala, po sezoni pa ga za 20 milijonov dokončno odkupiti.

“Win-win” situacija

Situacija se zdi nadvse ugodna za vse vpletene strani, Eddie Howe bo dobil sijajnega napadalca, Aubameyang pa novo priložnost za redno igranje. Če bo Newcastlu slučajno spodletelo pri obstanku med angleško elito, kar bi bil glede na ambicije kluba zares bizaren scenarij, pa si bo lahko Gabonec tako ali tako premislil in svojo srečo v prihodnje iskal drugje.

Črno-beli so sicer z nakupovalnim pohodom začeli že prvega januarja in madridskemu Atleticu poslali uradno ponudbo za angleškega reprezentanta Kierana Trippierja. Ob naraščajočih težavah s poškodovanimi bočnimi branilci se sicer za nekdanjega nogometaša Tottenhama zanima tudi evropski prvak Chelsea.

Komentari

Vaš komentar