Henry ne prepozna več svojega Arsenala

Nogomet 25. Apr 202111:02 0 komentarjev
Thierry Henry
Henry ni zadovoljen s početjem vodstva Arsenala. Foto: AP Photo/Carlos Gonzalez, file

Nekdanji nogometaš Arsenala, Francoz Thierry Henry, ne razume dejanj vodstva Arsenala, češ da s klubom ravnajo kot s podjetjem in ne nogometno institucijo.

Nekdanji francoski reprezentant, ki danes šteje 43 let, je svoja najboljša nogometna leta preživel v Londonu pri Arsenalu in pri Barceloni. Po mnenju mnogih navijačev gunnersev pa tudi drugih poznavalcev nogometa, je Henry eden najboljših nogometašev, ki je kadarkoli zaigral v belo-rdečem dresu.

A Francoz je v ekskluzivnem intervjuju za Telegraph dejal, da ne razume dejanj vodstva Arsenala. “Ne vem, kaj se je zgodilo z Arsenalom. Zame nima smisla, da se je klub želel priključiti zaprti ligi, kot je Superliga. Klub vodijo kot podjetje, to niso vrednote, po katerih sem sam poznal topničarje,” je dejal Thierry Henry. V petek se je pred tekmo z Evertonom (ki jo je Arsenal izgubil doma z 0:1) pred stadionom Emirates zbralo tisoč navijačev, ki so od lastnika Stana Kroenkeja zahtevali, da klub proda, čeprav je ta že večkrat poudaril, da takšnega namena nima.

Henry je v intervjuju izrazil zaskrbljenost nad početjem, obenem pa pokazal zadovoljstvo, da so navijači – vsaj zaenkrat – preprečili izvedbo Superlige. “Ko sem izvedel, da je Arsenal zraven, sem bil popolnoma šokiran. Vodstvo kluba očitno ne razume osnovnih nogometnih vrednot, očitno je bil denar prevelika skušnjava. A močno so se zmotili. Ponosen sem na to, kar so navijači dosegli. Pa ne le navijači Arsenala, ampak vsi navijači po svetu. To je zmaga za nogomet,” je še dodal Henry, ki je za Francijo na 123 tekmah dosegel 51 zadetkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!