Kar je preveč, je preveč, sloviti Argentinec zapušča Leeds

Nogomet 27. Feb 202212:51 > 13:09 1 komentar
REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Šest zaporednih tekem brez zmage in kar enaindvajset prejetih zadetkov. Ko iščemo trenutno najslabšo ekipo Premier lige, prvič v sezoni ni odgovor Norwich City, ampak Leeds United. Vodstvo kluba je reagiralo, Marcelo Bielsa je preteklost angleškega prvoligaša.

Glavni kandidat za novega stratega moštva iz Elland Roada je Američan Jesse Marsch.

Ime Marcelo Bielsa bo sicer ostalo z zlatimi črkami zapisano v zgodovini Leeds Uniteda. Karizmatični Argentinec, ki se v treh letih in pol na Otoku ni naučil prav veliko angleščine, je namreč pave po skoraj dveh desetletjih vrnil v Premier ligo, ko je z Leedsom v sezoni 2019/2020 osvojil naslov prvaka v Championshipu.

Lani je bil Leeds dobrodošla poživitev Premier lige, “all-in” nogomet Bielse je bil deležen velike mere odobravanja, dobri pa so bili tudi rezultati, ekipa je sezono končala na 9. mestu med angleško nogometno elito.

Poškodbe, poškodbe, poškodbe

Tudi letos Bielsini varovanci sezone niso začeli slabo, a v napornem ritmu tekem je ekipa začela plačevati davek številnih poškodb, ki so močno zdesetkale ekipo. Praktično celotno sezono manjka lani izvrstni napadalec Patrick Bamford, v zadnjem obdobju je manjkal tudi motor Leedsove igre Kalvin Phillips, nenehne zdravstvene težave ima tudi Robin Koch, ki se je z dobrimi predstavami v majici pavov znašel celo v nemški članski reprezentanci.

REUTERS/Michael Regan
Patrick Bamford je v tej sezoni odigral le šest tekem in dosegel dva zadetka. Foto: REUTERS/Michael Regan

Predsednikova najtežja odločitev

Odločitev o tem, da z mesta trenerja odhaja Marcelo Bielsa, je javnosti sporočil predsednik Andrea Radrizzani: “To je bila moja najtežja odločitev na čelu Leeds Uniteda. Marcelo je za uspeh tega kluba storil ogromno, za nami so tri neverjetne sezone, v katerih so se na Elland Road vrnili dobri stari časi. Spremenil je kulturo kluba in prinesel zmagovalno miselnost.”

“A moja naloga je, da delujem v dobro kluba in verjamem, da klub za ohranitev mesta v Premier ligi potrebuje spremembe. Zadnji rezultati in predstave na igrišču niso dosegali naših pričakovanj. Znašli smo se v nevarnem položaju na lestvici in čas je, da imenujemo novega glavnega trenerja. Seveda se vsi v klubu zahvaljujemo Marcelu in mu želimo vse dobro v prihodnje.”

Leeds United je trenutno na 16. mestu prvenstvene lestvice, dve točki nad cono izpada, a 18. Burnley ima odigrani kar dve tekmi manj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje