Legendarni rdeči vrag razkril težko zdravstveno stanje

Nogomet 19. Avg 202116:07
Dennis Law je za Manchester United igral od leta 1962 do 1973, foto: Guliverimage.

Nekdanji legendarni napadalec Manchester Uniteda, Škot Dennis Law, je danes za spletno stran rdečih vragov dejal, da je zbolel za vaskularno demenco in alzheimerjem. V zgodnji fazi bolezni je 81-letni Law sporočil, da je zdaj pravi trenutek za razkritje zdravstvenega stanja.

Dennis Law je za rdeče vrage, kjer je pustil največji pečat, odigral 404 tekme in dosegel 237 golov, s čimer je na tretjem mestu večne lestvice strelcev kluba. Obenem je leta 1964 prejel tudi zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu. Igral je še za Huddersfield Town in Unitedovega mestnega rivala City.

“Sem na točki, ko se mi zdi primerno, da javno spregovorim o svojem zdravstvenem stanju. Čutim, da so možgani v vse slabšem stanju in da mi spomin peša, ko si tega najmanj želim. Razumem, kaj se dogaja, zato si želim o tem spregovoriti, ko še lahko,” je za spletno stran nekdanjega kluba dejal Law.

“Vem, da bodo prišli dnevi, ko ne bom razumel ničesar. Že zdaj sovražim to misel,” je pristavil 81-letnik. Vseeno bo še naprej obiskoval tekme rdečih vragov, navijačem pa se je opravičil, ker ne bo mogel več dajati avtogramov.

Pred dnevi je umrl legendarni nogometaš Bayerna iz Münchna in nekdanje Zahodne Nemčije Gerd Müller. Nekdanji odlični napadalec je imel v zadnjih letih življenja prav tako težave z demenco in Alzheimerjevo boleznijo.

Komentari

Vaš komentar