Liverpool na desni strani obrambe z “Robertsonovo kopijo”

Nogomet 19. Jun 202216:31 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Po Darwinu Nunezu je angleški velikan Liverpool danes predstavil drugo poletno okrepitev pred novo sezono. Na Anfield se iz Aberdeena seli 18-letni Calvin Ramsay, ki ga mnogi po stilu igre (pa tudi zaradi dejstva, da gre za Škota) primerjajo z Andyjem Roberstonom. Nad mladim škotskim reprezentantom je navdušen tudi Jürgen Klopp.

Čeprav šteje šele 18-let, je Calvin Ramsey v majici Aberdeena v tej sezoni odigral kar 33 tekem. Gre za napadalno usmerjenega desnega bočnega branilca, ki bo na začetku svoje kariere v majici Liverpoola opravljal vlogo zamenjave za Trenta Alexandra-Arnolda. Ker lahko ogromno dodaja predvsem v napadu, je natančno takšen bočni branilec, kakršne še posebej ceni Jürgen Klopp.

“Ima neverjeten potencial. Čeprav je star šele 18 let ima za seboj lepo število članskih tekem. Je pravi atlet, pameten, samozavesten, tehnično odlično podkovan in željan učenja. Dejstvo, da smo pogodbo z njim podpisali tako zgodaj pred novo sezono, nam bo pomagalo, da se skozi priprave privadi na našo ekipo. Morali pa bomo biti potrpežljivi, a že večkrat smo dokazali, da smo idealno okolje za razvoj mladih talentov,” o novincu v svoji ekipi razmišlja nemški strateg.

Liverpool bo Aberdeenu za prestop mladega Škota plačal približno 8 milijonov evrov odškodnine, znesek lahko ob bonusih naraste na 10 milijonov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!