Liverpoolova sanjska naveza tik pred dokončnim razpadom

Nogomet 17. Jun 202216:45
Foto: David Klein Sportimage SPI via Guliverimage

Že nekaj časa napovedana selitev Sadia Maneja v vrste nemškega Bayerna je tik pred vrati. Potem, ko je Senegalec z bavarskim velikanom že uskladil vse potrebno, sta se zdaj o prestopu dogovorila tudi kluba. Okrepitev za novo sezono je medtem oznanil tudi Tottenham.

Letošnji junij je na evropski nogometni tržnici zares izjemno pester. Pri Liverpoolu so pred dnevi v poslu, ki bi Benfici lahko z bonusi navrgel sto milijonov evrov, pripeljali Urugvajca Darwina Nuneza, v kratkem pa se bodo očitno dokončno poslovili od Sadia Maneja, ki bo v naslednjih dneh predstavljen kot nova okrepitev nemškega prvaka Bayerna.

Bavarci bodo za Senegalca, ki vstopa v zadnje leto svoje pogodbe, ekipi iz mesta Beatlov plačali 32 milijonov evrov, še osem jih bo ostalo zapisanih v dodatnih klavzulah. Mane je k Liverpoolu leta 2016 iz Southamptona prišel za 41 milijonov evrov, v zadnjih šestih letih pa je na 269 tekmah dosegel 120 golov in z Liverpoolom osvojil vse, kar je v klubskem nogometu mogoče osvojiti.

Sadio Mane. Foto: Andrew Yates / Sportimage via Guliver

Ko je govora o otoški nogometni tržnici, se preselimo še v tabor Tottenhama. Londončani so namreč tudi uradno potrdili prihod Yvesa Bissoumaja, ki se k ostrogam seli iz Brightona. Cena prestopa? Okrog 30 milijonov evrov.