Lukaku s svojimi besedami odprl Pandorino skrinjico

Nogomet 30. Dec 202120:34 > 21:012 komentarja
Lukaku je očitno nezadovoljen. Foto: guliverimage

Romelu Lukaku je poleti kot prvi strelec Interja prišel v Chelsea in predstavljal veliko okrepitev za londonsko ekipo. Kot kaže je Belgijcu za potezo že sedaj močno žal.

Takšno znamenje je dal objavljen pogovor napadalca s televizijsko mrežo Sky Sports. “Fizično se počutim dobro, toda nisem zadovoljen s trenutnim položajem v Chelsea. Trener Thomas Tuchel je izbral drugačen sistem igre. Ne rečem, da sem obupal, skušal bom biti profesionalec, ne morem sedaj odnehati,” je za omenjeno televizijsko postajo dejal Lukaku.

“Vse, kar se je dogajalo v minulem poletju, bi se moralo odviti drugače. To, na kakšen način sem zapustil Inter, kako sem se poslovil od navijačev. Vse to me muči, saj nisem odšel v pravem trenutku,” jadikuje belgijska “devetica”.

Foto: Guliverimage

Navijači Chelseaja razumljivo besni

“Zdaj je primeren trenutek, da z javnostjo delim svoja občutja. Vedno sem govoril, da je Inter v mojem srcu in vem, da se bom nekoč tja vrnil, ne šele ob koncu svoje kariere, temveč tedaj, ko bom še na vrhunski ravni, da skupaj osvojimo še kaj. Tega si res močno želim. Zaljubljen sem v Italijo, to se mi je zdel primeren trenutek, da ljudje izvedo,” je v prvem delu intervjuja dejal Lukaku.

Drugega bo Sky Sports objavil jutri, se je pa že danes na družbena omrežja, kjer “domuje” nogometaš, razumljivo vsul plaz kritik predvsem tistih ljubiteljev nogometa, ki pesti stiskajo za Chelsea. “Rad bi se opravičil navijačem Interja. Zavedam se, da je trenutek neprimeren: kar ste storili zame in za mojo družino, si bom za zmeraj zapomnil,” je pogovor sklenil Belgijec.

“Otrok” Anderlechta

Romelu Menama Lukaku Bolingoli se je rodil 13. maja 1993 v Antwerpnu. Skozi otroške ravni lokalnega kluba Rupel Boom se je že kot 13-letnik prebil v mladinski pogon belgijskega velikana Anderlechta ter pri rosnih 16. letih oblekel članski dres kluba iz evropske prestolnice.

V Chelsea je prestopil že kot 18-letni golobradec, bil med drugim tudi posojen v West Brom in Everton, kjer je njegova kariera poletela. Sprofiliral se je v enega najbolj smrtonosnih golgeterjev, kar je vzbudilo zanimanje praktično vseh evropskih velikanov.

Pri 24 letih je sledila selitev v Manchester (United), predlani ga je karierna pot pripeljala v milanski Inter, od koder je letos poleti s trebuhom za kruhom odšel nazaj k svoji prvi “otoški” ljubezni, Chelseaju. Očitno bo začasno prebivališče kmalu spet dobilo nov naslov.

Komentari

Vaš komentar