Na Old Traffordu potrdili prihod zveneče okrepitve

Nogomet 15. Jul 202216:37
Christian Eriksen je tudi uradno postal član Manchester Uniteda. FOTO: Guliverimages.

Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen je danes uradno postal član angleškega Manchester Uniteda, je klub sporočil na spletni strani. Tridesetletni vezist je z 20-kratnimi državnimi prvaki podpisal triletno pogodbo.

Christian Eriksen je na lanskem evropskem prvenstvu na tekmi svoje reprezentance doživel srčni zastoj, kasneje pa se je uspešno vrnil na zelenice ter v drugem delu minule sezone igral za angleški Brentford.

“Manchester United je poseben klub in komaj čakam, da začnem pisati novo poglavje v karieri. Imel sem privilegij igrati na Old Traffordu, a obleci rdeči dres Uniteda bo ob tem nekaj edinstvenega,” je v izjavi za klub dejal Danec.

Za reprezentanco je zbral kar 115 nastopov in dosegel 38 golov. V angleškem prvenstvu je za Tottenham in Brentford odigral 237 tekem ter dosegel 52 golov in prispeval še 71 podaj.

V karieri je igral tudi za italijanski Inter Milano, pri katerem pa se po vstavitvi defibrilatorja po srčnem zastoju na EP zaradi tamkajšnjih pravil ni več smel ukvarjati s profesionalnim športom. Kariero je kot najstnik začel pri nizozemskem Ajaxu, za katerega je v vseh tekmovanjih zbral 163 nastopov in dosegel 32 golov.