Najprej jih je ponižala Mura, zdaj imajo še težave s korono

Nogomet 7. Dec 202111:463 komentarji
Tottenham je v Konferenčni ligi igral v skupini z Muro. FOTO: Jure Banfi.

Angleški mediji poročajo o tem, da so tabor Tottenhama napadle okužbe s koronavirusom. Pozitivnih naj bi bilo šest nogometašev in članov strokovnega štaba. Negotova je usoda odločilnega obračuna v Konferenčni ligi, ko bi se morali Londončani v četrtek udariti s francoskim Rennesom.

Tottenham je trenutno na 2. mestu skupine G v Konferenčni ligi, za potrditev napredovanja v izločilne boje pa mora premagati francoski Rennes, ki si je že zagotovil prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev v osmino finala.

Okužbe s covidom-19 so še bolj neprijetne v luči tega, ker Londončane čaka nogometno pester angleški praznični čas, ko jih do novega leta čaka še šest tekem. V Premier ligi spursi pod Antoniom Contejem sicer še ne poznajo poraza, dobili so zadnji dve domači tekmi z Brentfordom in Norwichem ter so s tekmo manj (obračun z Burnleyjem je odpadel zaradi snega) trenutno na 5. mestu prvenstvene lestvice.

Angleški mediji že špekulirajo o tem, da bi lahko Tottenham zaprosil za prestavitev nedeljske tekme proti Brightonu. Masovno testiranje igralcev v Premier ligi je sicer skupno zaznalo dvanajst okužb s koronavirusom. Vsi nogometaši in člani strokovnega štaba, ki so bili ob testiranju pozitivni, morajo v 10-dnevno izolacijo.

Komentari

Vaš komentar