Nogometaš, ki ga lahko opiše le ena beseda: kaos

Nogomet 26. Dec 202221:17 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Če kaj, potem je Darwin Nunez velika poživitev za že tako ekstremno atraktivno Premier ligo. Visokorasli napadalec v eni akciji deluje kot napadalec najvišjega svetovnega nivoja, v naslednji pa kot popolni amater, za katerega nihče ne more razumeti, kako je zataval v takšen klub, kot je Liverpool. Današnja tekma z Aston Villo je popoln dokaz tega.

Ni ga branilca na svetu, ki bi rad igral proti Darwinu Nunezu. Urugvajec je poosebljena bomba energije, gre za nogometaša, ki se nikoli ne ustavi in ves čas visi na hrbtu zadnje linije nasprotnika ter čaka na trenutek, da se izstreli proti nasprotnikovim vratom. Vse lepo in prav, bi lahko rekli navijači Liverpoola, a kaj ko je 23-letnik tako zelo razsipen pred tekmečevimi vrati. V tem trenutku se zdi, da žoge ne bi potisnil niti v prazna vrata nasprotnika.

Nunez je v Liverpool prišel v istem obdobju, kot se je v Manchester City preselil Erling Haaland. Ker so redsi zanj Benfici plačali celo več denarja (80 milijonov evrov), kot so ga meščani odšteli za izjemnega Norvežana (60 milijonov), se primerjav z izjemnim vrstnikom pravzaprav nikoli ne bo mogel otresti. Vsaj trenutno ga je nekdanji napadalec dortmundske Borussie popolnoma zasenčil, saj je že po nekaj mesecih z naskokom najboljši strelec Premier lige. 

Navijaška tarča posmeha, trener ga zelo ceni

Urugvajec je po drugi strani tarča posmeha na družbenih omrežjih, tudi angleški navijači pa mu že v en glas s tribun prepevajo: “Ti si le slabša verzija Andyja Carolla!” A številke potrjujejo, da čeprav Nunez izstopa s svojo neučinkovitostjo in na trenutke tudi čisto pravo nerodnostjo, je lahko za ekipo še kako koristen. To je nenazadnje dokazal tudi na minuli tekmi z Aston Villo, ko je s svojo neusahljivo voljo in vztrajnostjo v 81. minuti rešil žogo pred gol avt črto, ta pa se je nato od vratarja Olsna odbila na nogo mladega Stefana Bajčetića, ki je zadel za 3:1.

“Odigral je fantastično tekmo. Prepričan sem, da bodo prišli tudi zadetki, to me sploh ne skrbi. A daje nam toliko več kot samo zadetke, za njim je izjemna predstava,” je svojega varovanca po tekmi pohvalil trener Jurgen Klopp. Sloviti Nemec je sicer svojemu napadalcu v tej sezoni že večkrat stopil v bran in odkrito hvalil njegov neizmeren potencial. No, verjetno tudi trener Liverpoola ne bi imel nič proti, če bi Nunez svojo kaotičnost spremenil v učinkovitost. To bi namreč še kako pomagalo Liverpoolovi nameri, da se znova aktivno vključi v boj za najvišja mesta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!