Nogometaši v Italiji manj skeptični do cepiv kot v Angliji

Nogomet 23. Dec 202120:41 > 20:41 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Matt Dunham via Guliver

Vodstvo italijanske nogometne lige je sporočilo, da je dva odmerka cepiva proti koronavirusu prejelo kar 98 odstotkov igralcev. V Angliji, kjer v zadnjih dneh zaradi porasta okužb s covid-19 odpovedujejo vse več tekem, je odstotek bistveno nižji.

V elitnem italijanskem nogometnem prvenstvu so v letošnji sezoni zabeležili izredno nizko število okužb, posledično pa ni bila odpovedana še nobena tekma. Razlog za to je bržkone tudi v zelo visokii precepljenosti nogometašev, saj jih je kar 98 odstotkov že prejelo drugi odmerek cepiva proti koronavirusu.

Stanje v Serie A jev popolnem nasprotju s tistim v angleški ligi, kjer so že sredi tedna odpadle  tri tekme. Zadnji podatki, ki jih je javnosti posredovalo vodstvo Premier lige, namreč kažejo, da je novembra vsaj en odmerek cepiva prejelo 81 odstotkov igralcev, dva pa 13 odstotkov manj. Zelo podoben je odstotek tudi v angleški nogometni ligi (EFL), ki zajema vse klube od druge do četrte lige. Kot so sporočili danes, je v 72 klubih necepljenih 25 odstotkov nogometašev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!