Prosinečki ni kadil samo na zelenici

Nogomet 29. Dec 20219:45 > 19:40
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki je za Hrvaško nastopil na 58 tekmah. (Foto: Guliverimage)

Se spomnite sezone, ko sta pri Portsmouthu v sezoni 2001/2002 skupaj igrala Robert Prosinečki in Peter Crouch? Angleški napadalec je časovni stroj zavrtel nazaj in povedal anekdoto o preživljanju časa z enim izmed najboljših hrvaških virtuozov vseh časov.

O človeku, ki je pustil neizbrisljiv žig v zgodovini Crvene zvezde in hrvaške nogometne reprezentance, je Crouch govoril izbrano, povedal pa tudi eno zanimivost.

“Prosinečkemu je daleč najbolj pristajala beseda ‘prestopnik’. Rdečih cigaret Marlboro brez filtra ni kadil le takrat, ko ni bil na igrišču. Na treningih smo ga redko videvali, ampak o moj bog … kadar je pa igral, je bil neverjeten! Mislim, da sem v tisti sezoni dosegel 19 golov, skoraj pri vseh mi je Robi asistiral žogo, da sem jo prejel kot na pladnju,” razlaga nekdanji angleški reprezentant.

Prosinečki je v Portsmouthu odigral 34 tekem, zadel devetkrat, v karieri pa nosil dres kar 13 različnih klubov, med katerimi velja izpostaviti Real Madrid, Barcelono, Sevillo, Crveno zvezdo, Dinamo Zagreb. Pri Portsmouthu si je slačilnico s Crouchem in Prosinečkim delil tudi takratni slovenski reprezentant, Mladen Rudonja.

Pobožne Oblakove želje
Med igranjem za ljubljansko Olimpijo je Prosinečkega treniral Brane Oblak. Ker so vsi vedeli, da kadi in se to slovenski nogometni legendi ni zdelo dobro za zgled mlajšim nogometašem v vrstah zeleno-belih, je pomočniku Jožetu Prelogarju naročil naj gre v slačilnico in hrvaškega nogometaša spametuje.
“Daj no ‘Žuti’, zakaj moraš kaditi? To ni ravno primerno!” je dejal Prelogar, Prosineški pa se je naslonjen na okensko polico obrnil in zabrusil: “Žuti je kadil v Realu, Žuti je kadil v Barceloni, pa bo tudi pri Olimpiji.” Od takrat naprej je imel menda mir.

Komentari

Vaš komentar