Rangnick se predstavi: Ni pomemben samo Ronaldo

Nogomet 3. Dec 202111:29 > 11:43 2 komentarja
Ralf Rangnick
Foto: Cal Sport Media via AP Images

Novi menedžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick se je že na prvi delovni dan odločil za spremembo v novem klubu - tiskovno konferenco je opravil ob 9. uri zjutraj po angleškem času, kar je daleč od tega, na kar so se navadili na Otoku.

“V prvi vrsti vas vse želim pozdraviti, hvala vam, ker ste zgodaj vstali. To je morda celo najbolj zgodna novinarska konferenca za medije v mojem življenju. Toda ker imamo tekmo že v nedeljo, imamo pa tudi trening, ni bilo druge rešitve. Veselim se našega sodelovanja v naslednjih tednih in mesecih,” je Ralf Rangnick za uvod pozdravil zbrane novinarje.

Zanimivo, da je moral Nemec za uvod odgovoriti na vprašanje, povezano s Chelseajem, ne pa rdečimi vragi. “Ko me je Chelsea kontaktiral, je bila ponudba samo za štiri mesece in v tistem trenutku ni bilo možno govoriti o prihodnosti. Tukaj govorimo o šestih mesecih in potem o dveh letih v vlogi svetovalca. Ko vas kontaktira klub, kot je Manchester United, ponudbe zagotovo ne morete zavrniti,” je dejal Rangnick, ki je kot eno od glavnih slabosti v igri Uniteda izpostavil število prejetih zadetkov. “Prejemamo preveč golov, želim pomagati ekipi, da najdemo ravnovesje.”

“To je največji klub, v katerem sem delal in res je velik izziv, toda delal sem tudi z drugimi velikimi klubi in velikimi igralci. Pri Schalkeju je bil položaj podoben. Zelo sem srečen, ker bom delal z igralci, ki so tukaj. Cilj je, da zmagujemo, toda sprva se moram predstaviti igralcem na treningu, ki ga imamo danes ob 15. uri. Da jim pojasnim, kakšen je moj pristop. Imam dovolj izkušenj in vem, da se vse ne more spremeniti sredi sezone. Pomembno je zmagovati, jaz pa sem zelo ambiciozen. Želim, da izvlečemo čim več in sezono naredimo uspešno, kolikor je le mogoče. Toda moramo biti tudi realni,” je dodal Rangnick.

Nemški strokovnjak je govoril tudi o trenerskih stilih in poudaril, da mora trener svoj stil prilagoditi igralcem. Ravno to je bil njegov odgovor na vprašanje o Cristianu Ronaldu, saj se je veliko špekuliralo o tem, kakšen bo status Portugalca, ko bo Rangnick prevzel vodenje ekipe: “Nisem videl igralca, ki bi bil fizično tako pripravljen pri njegovih letih. Toda moja naloga je razvijati celotno ekipo, ne samo Cristiana. Igramo v najboljši ligi na svetu, vsi njegovi soigralci bodo morali igrati kot on.”

Ob vprašanju, ali drži informacija, da bo dobil dodatni bonus, če v United pripelje Erlinga Haalanda, je Rangnick zaigral, da pregleduje pogodbo in nato s ciničnim odgovorom nasmejal novinarje: “Ok, torej 10 milijonov za Haalanda, 10 milijonov za Kyliana Mbappeja, 10 milijonov za Roberta Lewandowskega, 10 milijonov za Johsuo Kimmicha … To so neumnosti, nič podobnega ni v moji pogodbi.”

Novi trener rdečih vragov je pred prihodom na Old Trafford opravil tudi dve uri dolg telefonski pogovor z njegovim predhodnikom Olejem Gunnarjem Solskjaerjem: “V idealnem svetu bi bili v prvi četverici in se borili za naslov. Toda še vedno smo pri življenju v Ligi prvakov in nadejam se, da lahko napredujemo. DNK tega kluba je vsem znan – biti moraš najuspešnejši. Če sem iskren, nisva govorila o igralcih iz akademije, z Olejem sem se pogovarjal skoraj dve uri pred tekmo s Chelseajem, veliko mi je povedal, z menoj je delil podrobnosti o ekipi, govoril sem tudi z Joelom Glazerjem.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje