Ronaldova mama razkrila največjo željo pred smrtjo

Nogomet 22. Sep 202113:27 0 komentarjev
Cristiano Ronaldo z mamo Dolores, foto: Guliverimage.

Cristiano Ronaldo, ki se je konec avgusta po dvanajstih letih vrnil v Manchester United, kjer se je uveljavil kot eden najboljših nogometašev na svetu, se je leta 2003 prvič na Otok preselil iz Sportinga iz Lizbone. Tam si ga želi pred smrtjo znova gledati njegova mama Dolores Aveiro.

Danes 36-letni Portugalec je poleti leta 2003, ko je štel komaj 18 let, v dresu Sportinga na pripravljalni tekmi proti Manchester Unitedu tako navdušil legendarnega Sira Alexa Fergusona, da so rdeči vragi nemudoma odprli denarnico in ga pripeljali na Old Trafford.

Član Sportinga je bil sicer kar osem let. Sprva je igral v akademiji, nato pri komaj 17 letih dočakal tudi profesionalni debi. Če se bo uresničila želja njegove mame, bo pred koncem kariere znova zaigral za klub, ki ga je poslal v svet.

Cristiano Ronaldo pri 18 letih v dresu Sportinga. Foto: Guliverimage.

“Ronaldo se mora vrniti sem. Tukaj bi bil zame. Še vedno rad gleda tekme Sportinga, rekla sem mu: ‘Sin, predem umrem si želim, da se vrneš v Sporting.’ ‘Bomo videli’, mi je odvrnil,” je Dolores Aveiro razlagala za podcast ADN de Leao.

Sin boljši od očeta

Če ji sin ne bo ustregel, upe polaga na njegov podmladek: “Če ne on, pa Cristianinho! Za svoja leta igra bolje, kot je pri teh letih igral Ronaldo. On takrat ni imel trenerja, medtem ko ima njegov sin svojega očeta. Da bi ju videla igratu skupaj za Sporting, pa bi bile izpolnjene sanje, nekaj spektakularnega,” je navdušeno razlagala mati enega najboljših nogometašev v zgodovini nogometa.

V šali je še poslala opozorilo Brunu Tabati, ki trenutno v Sportingu nosi dres s številko sedem: “Zdaj jo nosi, ko pride Ronaldo, pa bo njegova!”

Za konec je razkrila še dogodke zadnjih dni poletnega prestopnega roka, preden je odjeknila bomba, da se Ronaldo vrača v United: “Na televiziji je bilo govora o njegovi selitvi v Manchester City, a meni je rekel ‘mami, ne skrbi kaj govorijo, ker grem v United.’ Odvrnila sem mu, da mi je to zelo všeč.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!