Salah vse močneje pritiska na Liverpool

Nogomet 7. Dec 202113:175 komentarjev
Mohamed Salah, foto: Guliverimage.

Enemu najboljših nogometašev na svetu zadnjih let, članu Liverpoola Mohamedu Salahu, se junija 2023 izteče pogodba. V klubu z Anfielda se počasi prižigajo alarmi, čeprav obstaja obojestranska želja, da bi se sodelovanje podaljšalo, potem ko je Egipčan namignil, da ga veseli zanimanje Barcelone.

Izjemni krilni napadalec je tudi v letošnji sezoni v fantastični formi. Na 15 prvenstvenih tekmah je neposredno z golom ali asistenco sodeloval pri kar 22 golih. Od tega jih je 13 zabil sam, še za devet pa prispeval asistenco.

Mojstrovina Salaha proti Watfordu:

Brez njega si igre Liverpoola trenutno ne gre predstavljati. Ker ima do izteka pogodbe le še leto in pol, je na Otoku že deležen vprašanj glede svoje prihodnost.

“Večkrat sem poudaril, če bi bila odločitev v mojih rokah, bi si želel ostati v Liverpoolu. A odločitev je v rokah vodstva kluba, ki je zadolženo za razrešitev te težave, da bi dosegli dogovor za novo pogodbo. Od njih je odvisno,” je odvrnil Egipčan ter tako vrgel rokavico klubu.

Po zaslužku zaostaja za najbolje plačanimi

Kamen spotike je seveda višina plače, česar Salah ne skriva: “Tvoja finančna vrednost pokaže, kako zelo te klub ceni in koliko je pripravljen narediti, da bi te zadržal. A ni vse v denarju, pomembna je tudi ambicioznost, trener, igralci, ki si jih želi, to je vse pomembno,” besede prvega zvezdnika redsov povzema Liverpool Echo.

Mohamed Salah si želi boljše, predvsem pa donosnejše pogobe. Foto: Guliver image

Salah v Liverpoolu zasluži 200 tisoč funtov bruto na teden, oziroma 235 tisoč evrov po trenutnem menjalnem tečaju. V klubu je sicer najbolje plačan Virgil Van Dijk, ki prejema 20 tisočakov več.

Glavno orožje napada ekipe, ki jo od leta 2015 imenitno vodi nemški strateg Jürgen Klopp, je seveda prav Salah. Čeprav je Liverpool vsako sezono v boju za lovorike na vseh frontah, leta 2020 so osvojili tudi angleško prvenstvo in leto prej Ligo prvakov, 29-letni Egipčan po zaslužku precej zaostaja za nekaterimi primerljivimi nogometaši v Angliji.

Vezist Manchester Cityja Kevin De Bruyne prejema kar dvakrat višjo plačo, medtem ko Jack Grealish in Raheem Sterling na teden zaslužita po sto tisočakov več od Salaha. V Unitedu je bolje plačanih kar sedem nogometašev.

Klopp ne dvomi v uspeh

Dodatno je na Liverpool Salah pritisnil z izjavo, da ga veseli zanimanje Barcelone, kjer je o njem spregovoril novi strateg Xavi Hernandez. Klopp medtem verjame, da se bo kmalu vse uredilo: “Pogovarjamo se o podaljšanju pogodbe z Mohamedom, to ni tako preprosto, da bi se vse dogovoril ob skodelici čaja v enem popoldnevu. Jasno je, česa si vsi želimo. A potreben je čas.”

Kakšno plačo torej zahteva Salah, da se s klubom še ni uspel dogovoriti za novo pogodbo? Na Otoku se pojavljajo različne številke, ki se večinoma vrtijo med 300 in 400 tisoč funti na teden. To bi ga postavilo ob bok najbolje plačanih nogometašev lige, kamor po učinku na zelenici tudi sodi, če ne trenutno kar prav na vrh.

Komentari

Vaš komentar