United (začasnega) naslednika Oleja našel v Nemčiji

Nogomet 25. Nov 202117:11 > 17:47 2 komentarja
Foto: Jonas Güttler/picture-alliance/dpa/AP Images

Manchester United naj bi se s 63-letnim nemškim trenerjem Ralfom Rangnickom dogovoril, da prevzame vodenje članskega moštva, poroča The Athletic.

V taboru rekordnih 20-kratnih angleških prvakov so kot kaže obupali pri iskanju trajnega naslednika Ole Gunnarja Solskjaerja in vsaj začasno na klop posadili Ralfa Rangnicka, ki je s klubom sklenil šestmesečno pogodbo. Norvežan je s klopi odletel minuli konec tedna, ko je United visoko porazil Watford (1:4).

Strokovnjak, ki v Nemčiji velja za “botra” modernega trenerstva, je podpisal do konca maja, a lahko nato pogodbo podaljša še za dodatni dve leti, vendar ne v trenerski temveč svetovalni vlogi, še piše The Athletic.

Rangnick, ki je v trenerskih vodah že vse od leta 1983, si je ime ustvaril ob koncu prejšnjega tisočletja, ko je do Bundeslige popeljal Ulm. V nadaljevanju je sedel še na klopi Stuttgarta, Hannoverja, Schalkeja, Hoffenheima in RB Leipziga. Nemškega prvenstva sicer nikdar ni osvojil.

Dolga leta je deloval tudi v vlogi športnega direktorja, najprej v Red Bull Salzburgu in nato še v Leipzigu. Nazadnje pa je v Rusiji v moskovski Lokomotivi opravljal delo vodje razvoja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje