West Ham do točk v Leedsu

Leeds - West Ham
Leeds - West Ham

Nogometaši Leedsa in West Hama so odigrali prvo tekmo 12. kola Premier lige. Na Elland Roadu so gostje zmagali z 2:1.

Srečanje se je razživelo že v 3. minuti, ko je prekršek nad Bamfordom v kazenskem prostoru naredil Lukasz Fabianski in sodnik Michael Oliver je dosodil enajstmetrovko za Leeds. Fabianski je strel Mateuszu Klichu ubranil, vendar je sodnik določil, da se mora strel ponoviti. V drugo je bil Klich uspešen iz Leeds je vodil z 1:0.

Mateusz Klich
Mateusz Klich

West Ham je do izenačenja prišel v 25. minuti. Kot je izvedel Bowen, na pravem mestu pa se je znašel Tomaš Souček in z glavo zadel za 1:1.
Gostje iz Londona so imeli v 68. lepo priložnost za vodstvo, vendar je bil pri svojem poskusu Mohamed Said Benrahma nenatančen. V 75. minuti je novo priložnost zamudil Pablo Fornals, ki je streljal malo mimo leve vratnice. Dve minuti kasneje se je izkazal domači vratar Illan Meslier, ki je čudovito ubranil poskus Fabiana Balbuene z glavo.
Pritisk West Hama se je obrestoval v 79. minuti. Aaron Cresswell je izvedel prosti strel, svojega čuvaja se je otresel Angelo Ogbonna in z glavo zadel za vodstvo z 2:1. Tudi po golu je bil West Ham nevarnejši v napadu in v 89. minuti je Balbuena zadel vratnico. V sodnikovem dodatku je imel Leeds čudovito priložnost za izenačenje, vendar je vratar Fabianski izjemno ubranil strel Rodriga.

West Ham je na 12 tekmah zbral 20 točk in zaseda visoko 5. mesto, Leeds pa je s 14 točkami na 14. mesto lestvice.

Komentari

Vaš komentar