Presenetilo tudi Šimundžo: To veliko pove

Nogomet 3. Maj 202416:28 2 komentarja
Ante Šimundža
Foto: Jure Banfi

Trener NK Maribor Ante Šimundža je pred štajerskim derbijem, ki bo v soboto ob 20.15, odgovarjal tudi na vprašanje o morebitnem turškem sodelovanju kot tudi zanimanju splitskega Hajduka.

V zadnjih dneh se je veliko pisalo o morebitnem tujem investitorju, ki bi lahko začel sodelovanje z NK Maribor. V klub bi lahko kaj kmalu pritekli evri turškega milijonarja Acuna Ilicalija, ki je v oddaji Pod prečko to tudi priznal. Vse skupaj so potrdili tudi pri NK Maribor, direktor vijolic Bojan Ban pa je vseeno poudaril, da še ne gre za zaključeno zgodbo.

Kako je vse skupaj vplivalo na ekipo? “Športni direktor nam je posredoval vse informacije, kako stvari potekajo. Zdi se mi prav, da pridejo informacije tudi do prve ekipe, ki je lokomotiva kluba. Smernice kluba so nam bile pojasnjene, za kar se vodstvu zahvaljujemo. A fantje v prvi vrsti razmišljajo o igrišču, zato smo tudi tukaj, druge stvari pa niso neposredno za nas,” je trener Maribora Ante Šimundža komentiral prevzem kluba s strani turškega investitorja.

Hajduk?

Šimundža se je pred dvobojem s Celjem dotaknil še ene govorice, ki so se pojavile v zadnjih dneh. Hrvaški mediji so namigovali, da se Hajduk zanima za njegove usluge. “Že to, ko ste dejali, da so se govorice pojavile v hrvaških medijih, pove vse. Vse skupaj je presenetilo tudi mene,” je le skomignil Šimundža in le potrdil, da so bile novice na to temo brez prave podlage.

Žan Karničnik Josip Iličić
Foto: Jure Banfi

O Celju …

Na novinarski konferenci je beseda tekla seveda tudi o štajerskem derbiju na praznem Ljudskem vrtu. Šimundža je pred dvobojem tudi Celju čestital za osvojen državni naslov.

“Spomladi smo boljši, dejstvo pa je, da so Celjani med sezono pokazali največjo stanovitnost. Zasluženo so osvojili naslov, ob tej priložnosti jim tudi javno čestitam. Naš namen je, da tekmujemo sami s seboj. Da smo boljši kot včeraj. Težko je reči, kako se bodo tekmeci odzvali po osvojenem naslovu, vendar pričakujem motivirano ekipo, z željo po igri. Ne verjamem, da bi kdorkoli pomislil, da bodo le oddelali tekmo. Med pripravami lahko povlečemo določene vzporednice in smernice z zadnje medsebojne tekme v Celju. V prvem polčasu nam ni šlo po načrtih, v drugem smo bili v boljši podobi. Ne smemo pa pozabiti, da smo takrat prišli v Celje po podaljških in izpadu v pokalnem tekmovanju,” je pred dvobojem s prvaki še povedal Šimundža.

Zdravstveni karton vijolic? Vrača se Sikošek

Lan Vidmar je zaradi poškodbe predčasno zaključil sezono, kaj pa drugi? “Večjih dodatnih težav ni. Uskoković je na stranskem tiru, saj je obnovil poškodbo. Prav tako še ni nared Mitrović. Preostali so pripravljeni za nastop, tokrat tudi Sikošek, ki vadi z moštvom s polno obremenitvijo in bo že med kandidati za nastop.”

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje