16:00 na SK 1: Komu zadnja vstopnica? Triglavu ali Celju?

Nogomet 18. Mar 20217:49 0 komentarjev
Štajerci želijo sezono za pozabo zaključiti v velikem slogu. Osvojiti lovoriki in se uvrstiti v Evropo. Foto: NK Celje

Danes bomo dobili še zadnja dva četrtfinalista Pokala Slovenije. Beltinci bodo zgodaj popolden gostili Domžale, kranjski Triglav pa se bo v neposrednem prenosu ob 16:00 na SK 1 pomeril s Celjem.

Zadnji četrtfinalist Pokala Slovenije bo znan po obračunu v Kranju. Gorenjci gostijo ranjene Celjane, ki jim v državnem prvenstvu ne gre po načrtu. Aktualni državni prvak zaseda osmo mesto ligaške razpredelnice, na Gorenjskem pa pričenja letošnjo pokalno sezono. Grofje so se lani v četrtfinalu opekli z Radomljami, ob tem pa velja spomniti, da gre za klub, ki je kar devetkrat igral v velikem finalu. Štajerci so za zdaj edino pokalno lovoriko osvojila leta 2005, ko so ugnali Gorico. Kako daleč bodo v pokalnem tekmovanju posegli v letošnji sezoni?

Svoje načrte imajo tudi Gorenjci, ki se po slovesu od prvoligaškega odra niso najbolje znašli v 2. SNL. Orli so nekoliko lažje zadihali šele tik pred prekinitvijo sezone, ko so splezali do sedmega mesta 2. SNL, a imajo za vrhom lestvice že debel zaostanek. Kranjčani so se tako že jeseni pošteno namučili v Odrancih, saj so domačega četrtoligaša premagali šele po enajstmetrovki v 122. minuti dvoboja. Gorenjska zasedba je od tedaj doživela nekaj sprememb, poslovil se je tudi trener Damjan Gajser. Štajerca je nasledil Boštjan Miklič, ki je pozimi v svoji zasedbi pozdravil tri novince. Triglavu so se pridružili Adam Jakupovič, Tim Matič in Ibrahim Mensah. (vir: nzs.si)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!