Šok v Zavrču! Drava izločila Muro!

Prva liga 22. Okt 202016:40 > 16:49
fotolens.si

Aktualni pokalni prvak NŠ Mura se od tekmovanja poslavlja že v osmini finala. Krvnik zadnjih zmagovalcev v omenjenem tekmovanju je bila ptujska Drava, ki je na svojem začasnem domovanju v Zavrču slavila z 2:0.

Prvi polčas ni postregel z atraktivno igro, smo pa lahko hitro ugotovili, da Mura ni v dobri dnevni formi. Oba trenerja sta nekoliko premešala začetni postavi, kljub vsemu pa nihče ni pričakoval, da bo Drava v drugem delu tako šokirala aktualne pokalne prvake. Ptujčani, ki so člani 2. SNL, so v Zavrču povedli v 49. minuti, ko je 11-metrovko izkoristil Matic MarciusAnte Šimundža je hitro reagiral z menjavami, ki pa niso spremenile poteka srečanja. Še najbljižje zadetku je bila Mura v 66. minuti, ko je Šturm z enim strelom dvakrat zadel prečko.

V 71. minuti so gostje protestirali in zahtevali 11-metrovko, ki pa je glavni sodnik ni dosodil. Mura je igrala vedno bolj napadalno, Šimundža je v zadnji četrtini obračuna povsem odprl formacijo, Drava pa je to znala izkoristiti. Gostitelji so bili najprej dvakrat zelo blizu drugemu golu, v tretjem poskusu pa jim je uspelo še enkrat premagati Zalokarja. V 79. minuti so si priigrali kot, podajo pred gol pa je s strelom z glavo izkoristil Gabriele Piras, ki je poskrbel za končnih 2:0.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je sprejel nekatere spremembe za pokalno tekmovanje, sicer vezane na trženje pravic v sezoni 2020/21. Zmagovalec pokala bo dobil 60.000 evrov in 10.000 evrov v brezplačnih izdelkih, poraženec v finalu pa 10.000 evrov in 10.000 evrov v brezplačnih izdelkih.