Mura z zmago proti Mariboru nazaj na prvo mesto

Prva liga 29. Okt 202019:59 > 20:06
Twitter

Derbi 9. kroga PLTS je na Fazaneriji dobila NŠ Mura, ki je z 2:0 premagala NK Maribor.

Mura je v derbi kroga vstopila po obdobju manjše krize. Po izpadu v pokalu in treh tekmah državnega prvenstva brez zmage so črno-beli pravi obraz pokazali na pravi tekmi. Premagali so Maribor in se vrnili na vrh PLTS. Maribor je na zadnjih petih tekmah še četrtič ostal brez zmage in doživel drugi poraz v tej sezoni PLTS.

Vijoličasti so sicer ves čas imeli terensko premoč, a je bila prevlada na zelenici jalova, saj so vseh 90 minut neuspešno skušali priti do resne priložnosti. Gostitelji so bili konkretnejši, predvsem pa so blesteli s super realizacijo.

Mura je povedla po svojem prvem konkretnejšem napadu, ko je Bobičanec v 22. minuti v prostor poslal Nina Koutra, ta pa je izkoristil slabo pokrivanje Vrhovca in ob bližnji vratnici matiral neprepričljivega Ažbeta Juga. Osem minut kasneje bi morali domači voditi že z 2:0, a je Žižek po slabi povratni podaji Milca proti Jugu stresel vratnico.

Maribor je tudi v drugem delu nadziral posest, na polovici Mure pa ni imel prave ideje. Gostitelji so tekmo dokončno odločili v 88. minuti, ko si je napako privoščil Peričić, Dervišević pa je bil v nadaljevanju akcije prisiljen storiti prekršek za 11-metrovko. Ljubljančan v vijoličastem je zaustavil Cipta, glavni sodnik pa mu je pokazal še rdeči karton. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Bobičanec in postavil končni izid.