Ob 20:00 na SK 2: Bo Nafta pomagala večnim rivalom?

Prva liga 13. Okt 201714:46 > 14:48
NK Nafta/Facebook

Drugoligaši so sklenili uvodno tretjino prvenstva, nocoj pa se s tekmo v Lendavi odpira 11. krog. Nafta bo gostila drugouvrščeno Dravo (ob 20:00 na SK 2), vodilna Mura pa bo gostovala v prestolnici, pri Bravu, ki je v Sežani prekinil serijo šestih tekem brez zmage.

Nafta je s tremi zmagami v zadnjih petih krogih splezala že vse do petega mesta, Lendavčanom je v zadnjem času steklo tudi na gostujočih igriščih. Modri so sredi minulega tedna dobili dvoboj v Kranju, v soboto pa so bili uspešni tudi v Rogaški Slatini. Franc Fridl je lahko v obračun s Slatinčani spet računal na Marka Marciuša in Vedrana Vinka, ki je bil z golom osrednji junak minimalne zmage.

Nocoj se Nafta vrača na domačo zelenico, na kateri v letošnji sezoni še ni klonila. Domačo serijo Prekmurcev bodo skušali prekiniti Ptujčani, ki so sredi sanjske serije. Nekdanji reprezentant in tudi član obeh največjih slovenskih klubov Nastja Čeh in soigralci so se po porazu v Radomljah, prvem in zadnjem v tej sezoni, pobrali s petimi zmagami v nizu, s katerimi so se povsem približali vodilni Muri.

“Vsaka tekma je novo poglavje in vsak dvoboj prinaša druge naboje. Nafto poznamo, zavedamo se, da so na domačem igrišču resen nasprotnik in pred svojimi gledalci ne izgubljajo točk. A tudi sami imamo svoja orožja,” poudarja Čeh, ki v srečanje vstopa s samozavestjo: “Čas bo pokazal, kakšen bo razplet obračuna. Imamo svoj naboj. Vemo, kaj znamo in zmoremo. Če bomo pravi, bo tudi ekipi Nafte težko.”

Zagotovo nas čaka nov nogometni praznik. Igramo pred odličnim ambientom. Vemo, da so tekme v Lendavi gledane in dobro obiskane. Termin je idealen, v večernem terminu in pod žarometi. Televizijski prenos je zgolj pika na i. Ni igralca, ki bi si želel kaj boljšega,” je dejal lendanski adut Vedran Vinko.

Drava je s sobotno zmago nad Krko za en dan prevzela tudi vrh lestvice, a se je Mura v nedeljo vrnila na prvo mesto. Lahko Nafta prekmurskemu rivalu pomaga, da poveča razliko pred Dravo?