Domžalčani "prerešetali" mrežo Ankarana

Prva liga 14. Okt 201719:49 > 19:59
NK Domžale

Domžalčani so gladko opravili z Ankaranom, ki je ob Kamniški Bistrici padel s 6:0. Celjani so bili zaradi zastojev na avtocesti pozni na tekmo z gorico, Primorci pa so jim tudi pot nazaj domov "podaljšali", saj so jih premagali z 2:1.

Za Domažle je proti Ankaranu v 27. minuti prvi zadel Nermin Hodžić, v 38. minuti je bil Tilen Klemenčič na daljši vratnici na pravem mestu po predložku Amedeja Vetriha. rezultat polčasa pa je v 43. minuti postavil Senijad Ibričić.

V drugem polčasu so Domžalčani dosegli še tri gole. Najprej Petar Franjić (57.), nato pa sta se ob koncu tekme zopet izkazala še Hodžić in Ibričić. Domžale so tako prekinile niz treh tekem brez zmage in se povzpele na peto mesto.

V drugi tekmi dneva je Gorica z 2:1 premagala Celje. Tekma v Novi Gorici se je začela s polurno zamudo, saj Celjani na poti k italijanski meji niso upoštevali opozorila, da je pri počivališču Ravbarkomanda prometni zastoj.

Primorci so povedli v 21. minuti, ko je zadel Rifet Kapić, v drugem polčasu (66. minuta) pa je vodstvo povišal Kyrian Nwabueze. V 76. minuti so Celjani prek Elvedina Džinića le omilili poraz. Gorica se je s šesto zmago točkovno izenačila z Rudarjem na tretjem mestu.

Na prvem srečanju popoldneva je kranjski Triglav dosegel prvo zmago v letošnji seozni. Za slavje proti Krškemu s 3:1 je dva gola dosegel napadalec Matej Poplatnik.