Olimpija ugnala Triglav, zaigral tudi Kronaveter

Prva liga 20. Okt 201721:56 > 22:02
NK Olimpija/SPS

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije s 3:0 premagali Triglav. Prvič v tej sezoni je za Ljubljančane zaigral Rok Kronaveter.

Olimpija je v Kranju pustila dve točki, zato je odločno krenila v domači obračun s Triglavom. Prvič v sezoni je lahko Bišćan računal tudi na Kronavetra, ki je tekmo začel na klopi. Zmaji so bili še vedno brez Issaha, Vidmarja in Brkića.

Že v začetnih minutah je bil Oduwa na desni strani prehiter za Triglavane, a sta Vombergar in Alves lepi priložnosti zapravila. V 18. minuti je poškodovanega Vombergarja zamenjal Benko. V prvem polčasu Olimpija terenske iniciative ni uspela izkoristiti. Zeleno-beli so bili nevarni predvsem po predložkih s kril, a najlepšo priložnost pa je po hitrem protinapadu Saviča, Alvesa in Benka zapravil slednji.

Tudi drugi polčas so zmaji začeli podobno. V 55. minuti se je mreža gostov vendarle zatresla. Po dolgem preigravanju v kazenskem prostoru je Džafića matiral Stefan Savić. Le tri minute kasneje je bila ljubljanska publika spet na nogah. Ricardo Alves je z roba kazenskega prostora z magično levico podvojil Olimpijno vodstvo. Do konca tekme je Olimpija imela vse niti igre v svojih nogah. Za končnih 3:0 je v 83. minuti iz neposredne bližine poskrbel Kenan Bajrić. Prve minute v letošnji sezoni je dočakal tudi Kronaveter.