Alves: Potrpežljivost ključ do uspeha

Prva liga 26. Okt 201717:21 > 17:25
NK Olimpija/SPS

Portugalec v vrstah Olimpije Ricardo Alves je včeraj postal najboljši nogometaš septembra v PrviLigi. Pred tekmo z Rudarjem poudarja, da tri točke še niso vpisane.

Ricardo Alves je trenutno najboljši strelec in asistent Olimpije. Štiriindvajsetletni Portugalec, ki v tej sezoni igra na položaju ofenzivnega vezista, je dosegel že šest golov in vpisal še pet asistenc. Odlično formo bo poskušal nadaljevati tudi v Velenju, kjer pa, tega se Alves zaveda, ne bo lahko.

“Proti Rudarju je vedno težko. Igrali bomo v gosteh, kjer se moraš še dodatno potruditi za zmago. Morali bomo držati skupaj. Biti potrpežljivi, mirni, ker ne bo lahko. Tekmo moramo zmagati in za to bomo naredili vse,” je za spletno stran dejal Portugalec. Slednji je vesel za priznanje, ki mu ga je namenila NZS. “Zelo sem vesel. Če bom še naprej pomagal moštvu, bo to dobro zame in za moštvo. Vsakršno individualno lovoriko takoj zamenjam za naslov prvaka ob koncu sezone,” skromno nadaljuje Alves.

Kaj pa je ključ do odličnega Olimpijinega štarta v sezono? “Malce smo spremenili miselnost. Na vsakem treningu igramo, kot da bi igrali finale. Na koncu tedna pa iste zadeve poskušamo prenesti na tekmo. Ko nam to uspe, smo odlični, kajti treniramo zelo dobro, vzdušje v slačilnici in na igrišču je odlično. Vse je »top«.”