Tesna in pomembna zmaga Maribora v Domžalah

Prva liga 28. Okt 201721:56 > 22:14
NK Maribor/Drago Wernig

V Domžalah je bil odigran 14. kroga med Domžalami in Mariborom, slednji so ga dobili s pravo mojstrovino Jasmina Mešanovića z 1:0 in uspešno prestali generalko pred sredino tekmo z Liverpoolom.

Tekmo so rumeni začeli obetavno in prevzeli nadzor na igrišču. V 17. minuti so si pripravili tudi prvo priložnost, ki pa je preko Kirma niso znali izkoristiti. In ravno po tej akciji so vijoličasti začeli prevladovati na zelenici in si postopoma začeli ustvarjati priložnosti. Hotić, Vršič in Mešanović so se znašli v ugodnih situacijah, a jim je vselej veselje preprečil Mulalić, ki je v vratih zamenjal obolelega Milića. V 40. minuti so domačini zahtevali najstrožjo kazen, potem, ko je po tleh padel Vetrih, sodnik ni piskal ničesar. Polčas pa se je končal brez zadetkov.

V drugem polčasu nismo videli nič posebnega, vse do 58. minute, ko je Jasmin Mešanović po podaji Hotića pustil za seboj domžalsko obrambo in si odlično namestil žogo nekoliko z desno in s kakšnih 12-ih metrov žogo s pravo bombo neobranljivo poslal pod prečko Mulalića, ki je bil nemočen. Trener Simon Rožman je želel prebuditi svoje varovance z zamenjavami, ki pa niso obrodile sadov, kajti Domžalčani si niso priigrali pravih priložnosti. Mariborčani so imeli v 72. minuti priložnost za povišanje rezultata, vendar je Bohar streljal za las mimo desne vratnice.

Z današnjo zmago so se Mariborčani znova prebili na vrh, kjer imajo točko prednosti pred Olimpijo, ki ima tekmo manj. Hkrati pa so na pomembni tekmi vknjižili vse tri točke in si zagotovili lepo popotnico pred sredino tekmo lige prvakov na Anfieldu proti Liverpoolu.