Milanič: Tekma s Krškim bo velik izziv

Prva liga 4. Nov 201712:14 > 12:21
Getty Images

Pred nogometaši Maribora je nov obračun v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vijoličasti v 15. krogu odhajajo na gostovanje v Krško, kjer bodo odigrali prvo srečanje po gostovanju na kultnem Anfieldu.

Ta tekma nam bo velik izziv, saj želimo nadaljevati z zmagovitim prvenstvenim nizom. Čeprav je res malo časa od pristanka v Mariboru do nove tekme, je treba na zahtevnem gostovanju poskrbeti za odlično predstavo,” je o kratkem premoru po izkušnji z Anfielda in takojšnjem nadaljevanju ligaškega tekmovanja dejal Darko Milanič.

Mariborčani so se v sredo predstavili v novi taktični postavitvi, ki v ligaškem tekmovanju zaenkrat ne pride v poštev. Vijoličasti bodo znova igrali s štirimi v zadnji vrsti, strateg Maribora pa je vnovič opozoril, da taktična postavitev ni najbolj pomembna stvar: “Bolj kot postavitev je pomembna strategija, izmenjalo se je že več idej, po kakšni odločitvi poseči. Zdaj bomo zagotovo mi tisti, ki bomo v tej tekmi več napadali. Najbolj pa bo pomembno, kateri igralci bodo na voljo.

Ob napornem ritmu tekem bo Milanič zagotovo prisiljen v nekaj sprememb v začetni enajsterici, priložnost bo dobil tudi Luka Uskoković. Na vprašanje o številu rošad je Milanič odgovoril: “Nekaj jih bo, prisiljenih. Ker so nekateri fantje začutili težave po tekmi v Liverpoolu, bomo videli, ali bo v tem hitrem ritmu dovolj časa, da jih odpravimo. Največ dilem je v obrambni vrsti, vprašljiva sta Šuler in Milec. Pri štoperjih smo nekako razdeljevali minute in se prebijali skozi sezono, za desno stran je Palčič povsem pripravljen. Priključili pa bomo tudi Uskokovića, ki nekaj časa ni dobival priložnosti.

Aktualni državni prvaki imajo na gostovanja v Krškem lepe spomine, saj so tam na štirih tekmah v prejšnjih dveh sezonah trikrat zmagali in enkrat remizirali.

Misli slačilnice je strnil Gregor Bajde, ki se je dotaknil tudi preklopa misli z Anfielda na Krško: “To je realnost slovenske lige. Zagotovo je največje doživetje igranje evropskih tekem, je pa Krško kraj s pravim nogometnim ozračjem, kjer je lepo igrati, tako da verjamem, da bo tako tudi tokrat. Pomembna je prava miselnost, ob ekipni tudi posamična priprava. Zadnjo tekmo v domačem prvenstvu proti Domžalam smo dobro odigrali, verjamem, da bomo uspešni tudi sedaj. Vloga favorita je na naši strani, kar pa bo treba potrditi na igrišču. Ne dvomim, da bomo aktivnejša ekipa, z več priložnostmi. In tista, ki bo šla z igrišča s tremi točkami.