Kapun zgodaj razbil "bunker", nato mreži mirovali

Prva liga 5. Nov 201718:27 > 18:43
NK Olimpija Ljubljana

V zadnjem srečanju 15. kroga PLTS je Olimpija doma tesno, z 1:0, ugnala Ankaran in tako ostaja na vrhu lestvice. "Zmaji" imajo skupaj z Mariborom 37 točk, kar 14 več od tretjeuvrščenega Rudarja.

Olimpija je prevladovala skozi celoten potek srečanja, pa čeprav so zeleno-beli že v peti minuti prišli do primarnega načrta – hitro zadeti. Med strelce se je vpisal Nik Kapun, malokdo v Stožicah pa si je v tistem trenutku mislil, da bo vezist postavil že kar končni izid tekme.

Na klop se je po poškodbi vrnil ljubljenec domačega občinstva, Ganec Issah AbassAndresa Vombergarja ni bilo v postavi.

Zmaji so imeli v prvem polčasu vse niti igre pod kontrolo, povedli pa so že po prvi konkretni akciji. V 5. minuti je Alves izvedel kot z leve strani, Bajrić je žogo podaljšal pred gol, kjer jo je Apau spravil do Kapuna, slednjemu pa iz neposredne bližine ni bilo težko žoge poslati v gol.

Tudi v nadaljevanju prvega dela smo spremljali enosmeren promet. V 23. minuti je Savić odlično zaposlil Alvesa, ki je močno streljal, z dobro obrambo pa se je izkazal gostujoči vratar in žogo odbil v kot.

V prvem delu smo videli še dve priložnosti za Olimpijo. V 33. minuti je z roba kazenskega prostora čez gol streljal Savić, v predzadnji minuti pa je podobno zaključil še Alves.

NK Olimpija/SPS

Identično zgodbo smo spremljali tudi v drugem polčasu. Zmaji so imeli žogo krepko v svoji posesti, nizali priložnosti, gostje pa so bili povsem nenevarni. Igor Bišćan je že ob polčasu v igro poslal povratnika po poškodbi Issaha, po dobri uri igre pa je priložnost namenil še Roku Kronavetru.

Nevarni Issah je že nekaj sekund po vstopu na zelenico prodrl in zatresel zunanji del mreže. V 54. minuti je z glavo čez gol streljal Benko, tri minute kasneje s prostega strela še Štiglec. Slabih dvajset minut pred koncem je svojo levico preizkusil Kronaveter, a je tako kot Alves nekaj trenutkov kasneje meril za las mimo leve vratnice. Poskušal je tudi Savić, ki pa je z volejem zatresel zunanji del mreže. Kljub zgolj minimalnemu vodstvo zmaga Olimpije niti za trenutek ni bila ogrožena.


Naslednji konec tedna (sobota ob 17:15) zmaje čaka prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije z Mariborom, šest dni kasneje pa se bodo proti večnemu rivalu pomerili še v prvenstvu.