Mariboru kljub manjkajočim ustreza ritem brez premora

Prva liga 8. Nov 201712:44 > 12:58
NK Olimpija Ljubljana

Pred nami je še zadnji reprezentančni premor v letošnji sezoni, ki pa ga igralci Olimpije in Maribora ne bodo imeli, saj bo v soboto na sporedu prva tekma četrtfinala pokala Slovenije.

Zaradi prenatrpanega urnika vijoličastih nogometašev je še naprej v zraku vprašanje kdo bo napredoval v polfinale slovenskega pokala. V Stožicah bo v soboto ob 17:15 začetek prve tekme pokala in hkrati tudi začetek treh velikih derbijev v novembru.

Nekaj več težav pa sobotna tekma vendarle predstavlja vijoličastim, ki bodo brez treh igralcev, ki so na reprezentančnih akcijah. Valon Ahmedi je dobil povabilo v albansko, Martin Kramarič v mlado slovensko, Or Inbrom pa v mlado izraelsko izbrano vrsto.

“Vsi trije so že na reprezentančnih akcijah in jih v soboto nimamo na voljo, a nam zaradi celotne ekipe ustreza, da nimamo daljšega premora brez tekme. Med letom jih je ogromno, razumljivo je, da imaš ob uspehih več reprezentantov in nas vsako povabilo razveseli. Vendar so tam v drugi zgodbi in jih je potem treba vračati nazaj v klubski ritem. Zato se zdaj ne pripravljamo samo na pokalni derbi, ampak tudi na ritem, ki prihaja. Treba bo zadržati mentalno svežino. Doslej nam je uspevalo izredno dobro in mora nam tudi v zahtevnem ciklu zadnjih osmih tekem,” o aktivnostih v tem tednu Darko Milanič.

Imajo pa tudi aktualni državni pravki nekaj težav s poškodbami, ki jih pestijo. Marko Šuler,Martin Milec in Jean-Claude Billong imajo nekaj težav. “Šuler je okreval do te mere, da se je že priključil ekipi, Milec in Billong pa še nista. Prav tako kot Zahovićin Šme, ki še dolgo ostajata izven seznama kandidatov za nastop.”

Maribor bo prvi derbi od treh odigral v Ljubljani potem pa sledita dva v kratkem obdubju tudi v Ljudksem vrtu. “Fantje so v zelo dobrem trenutku, tekma bo dobrodošla. Vmes so nas kdaj ti reprezentančni premori presekali, zdaj bomo zadržali osredotočenost. Kot na vsakega tekmeca se bomo pozorno, temeljito pripravili. Želimo ostati razigrani in skozi zbranost, motivacijo nadaljevati z igrami na visokem nivoju.”