Olimpiji bo na derbiju pomagal tudi Brkić

Prva liga 8. Nov 201721:01 > 21:03
SPS

Iz vrst ljubljanskega prvoligaša so sporočili, da bo vezist Goran Brkić pripravljen za sobotni pokalni derbi z Mariborom.

“Za mano je neprijetno obdobje. Po prvi poškodbi je prišla še ena, kar je nekaj najtežjega. Izvlekel sem se iz tega tudi s pomočjo zdravniške službe, tako da sem od začetka tega tedna nazaj na treningih. Zdaj je od mene odvisno, moram se potruditi čimprej vrniti, dati vse od sebe in prepričati trenerja,”je v pogovoru za Olimpija TV povedal Brkić, ki bo v igri za nastop že v soboto, ko v Stožicah v četrtfinalu pokala Slovenije gostuje Maribor.

Goran se vrača v pravem obdobju, saj zmaje čaka veliko število tekem, na katerih bo Igor Bišćan potreboval vse najmočnejše moči. “Zdaj smo v zelo pomembnem delu sezone. Prihaja tudi do poškodb, kar je normalno. Najbolj pomembno je, da delamo tako, kot je treba, da dajemo maksimum. Potem rezultati zagotovo ne bodo izostali,” je prepričan srbski vezist, ki je v zadnjem času soigralce spremljal s tribune. Dejal je, da je videl veliko pozitivnega, sploh v smislu karakterja moštva: “Zmagujemo tudi takrat, ko igra morda ni najboljša. To je ena izmed kvalitet pravih ekip. To me zelo veseli, saj s tem kažemo karakter. Pomembno je, da v vsakem trenutku držimo skupaj, kot prava ekipa.”

Brkić je prepričan, da je Olimpija na pravi poti, zaveda se konkurence v moštvu, ki pa se je ne boji. “Izpustil sem pomemben del pol sezone. Moj cilj je, da učvrstim nogo in da se psihično in fizično stabiliziram. Hočem biti konkurenčen, to je prvi cilj,” zaključuje mojster prostih strelov.