Bišćan: Ranjeni Mariborčani bodo zelo motivirani

Prva liga 15. Nov 201714:49 > 14:57
NK Olimpija Ljubljana

Trener Olimpije Igor Bišćan je pred petkovim prvenstvenim derbijem strnil svoje misli in dejal, da v Mariboru pričakuje drugačno tekmo, kot je bila tista na sobotnem pokalnem obračunu v Stožicah, ko so Ljubljančani slavili s 3:0.

To bo povsem druga tekma, vseeno pa bomo poskušali izkoristiti nekatere izkušnje, ki smo jih dobili v soboto v Stožicah. To bo obračun v drugem tekmovanju, igralo se bo za točke. Najbrž bo bolj negotovo, vsaj moralo bi biti tako. Vsaka točka je pomembna, vemo, proti komu igramo, vemo, kakšno delo nas čaka. Upam, da bomo pripravljeni in da se bomo v Ljubljano vrnili s pozitivnim rezultatom,” je povedal Bišćan.

Hrvaški trener na klopi Olimpije težav pri sestavi moštva ne bo imel. Za mesto v začetni enajsterici bo konkuriral tudi Nathan Oduwa, saj so zdravniki ugotovili, da nima resnejših težav s srcem. Najverjetneje bo manjkal Andres Vombergar, ki je sicer že začel z vadbo, a mu bo po besedah Igorja Bišćana zmanjkalo časa, da bi bil povsem pripravljen.

Ni pametno govoriti, s katerimi igralci se bomo uprli Mariboru. Ko kaj napovem, se potem v naslednjih dneh vedno kaj zgodi, pride do poškodbe, bolezni. Lahko rečem, da ne bi bilo pametno povsem menjati načina igre ali igralcev, vsekakor pa moramo imeti tudi plan B in C, če tekma ne bo šla po načrtu, ki smo si ga mi zamislili. Posebnih presenečenj Mariboru ne moremo pripraviti, tudi oni nam ne, ekipi se poznata do potankosti. Prepričan sem, da se bo Maribor želel oddolžiti za pokalni poraz, da bo motiviran, napadalen in agresiven. Mariborčani so zdaj ranjeni, hoteli bodo dokazati, da rezultat tekme v Ljubljani ni realen odnos moči med kluboma. Mi moramo biti pripravljeni in znati odgovoriti,” je še dodal trener zeleno-belih.

Bišćan si je ob pripravi na nov derbi nekajkrat ogledal tudi posnetek sobotne tekme in vnovič izrazil zadovoljstvo nad igro svoje ekipe: “Ponosen sem na več stvari. Ponosen sem na energijo, disciplino, željo, trud. Še posebno iz drugega polčasa, v katerem smo celo zvišali raven agresije, gibanja v defenzivnem bloku, tako da si tekmeci niso mogli pripraviti priložnosti. Jasno pa mi je, da mi z igro nismo razbili Maribora, a glede na potek tekme to niti ni bilo potrebno. Maksimalno smo izkoristili dogodke na igrišču, se jim prilagodili, kar je bilo dovolj.