Čanađija pred derbijem: Skupaj smo močnejši

Prva liga 16. Nov 201711:19 > 11:33
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija in Maribor se bosta v tednu dni pomerila še drugič. Tokrat v domačem prvenstvu, ko bo Maribor v Ljudksem vrtu domačin. Za obe ekipi zagotovo zelo pomembna tekma, saj sta rivala na lestvici točkovno povsem izenačena.

V soboto smo v Stožicah videli prevlado Olimpije, ki je na prvi pokalni tekmi četrtfinala s 3:0 razbila Maribor. Tokrat v Ljudskem vrtu zagotovo ne gre pričakovati takšne dominacije zeleno-belih kot v Ljubljani. Na prvi tekmi je trener domačih Igor Biščan tudi malce tvegal, saj je v igro poslal Dario Čanađijo, ki je igral z zlomljeno roko.

In ravno slednji je tudi spregovoril pred jutrišnjim velikim derbijem. “Visoka zmaga nam je vlila dodatno samozavest. Vidimo, da smo na pravi poti. Moramo ostati na realnih tleh, ne smemo delati evforije, ker nas že v petek čaka nova tekma. Zmaga na prvem derbiju ne bo pomenila nič, če bomo na ostalih dveh odigrali slabo. Treba je ostati na tleh, poslušati trenerja in še naprej dobro delati. Potem zagotovo ne bomo imeli težav.”

Serija neporaženosti je v Ljubljani pred tretjim večnim derbijem sprožil evforijo. V Mariboru bo jutri namreč odpotovalo 700 navijačev, toliko kolikor so vijoličasti namenili vstopnic za gostujoče navijače. “Na domači tekmi je bilo vzdušje prekrasno. Odlična podpora s tribun nam je dala dodaten veter v hrbet. Zelo smo zadovoljni z navijači in pozivamo jih, da pridejo v čim večjem številu v Maribor. Pričakujemo drugačno, težjo tekmo, tako da bomo potrebovali njihovo podporo. Skupaj smo močnejši,” je še dodal posojeni nogometaš Rijeke.

Za konec pa je eden najboljših posameznikov Olimpije spregovoril še o svoji poškodbi roke. “Roka je zlomljena. Zdravniki niso bili najbolj veseli, da sem igral. Ampak po dogovoru s trenerjem in obojestranski želji, da igram, smo se tako odločili. Vse se je dobro končalo. Še naprej moram paziti, do konca jesenskega dela bom nosil mavec. Ni bolečine, to je najbolj pomembno.”