Rudar dobil prestavljeno tekmo ob jezeru

Prva liga 20. Nov 201717:43 > 17:48
Facebook/NK Rudar

Danes se je v Velenju nadaljevala in končala nenavadno dolga tekma 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Začela se je namreč že v soboto zvečer, a so jo morali po 26 minutah zaradi slabe vidljivosti, območje velenjskega stadiona je namreč zajela gosta megla, takrat prekiniti.

Do včerajšnje prekinitve so bili malenkost boljši gostje, a dva poskusa Dejana Žigona je vratar domačih Marko Pridigar ustavil brez večjih težav.

V drugem poskusu je bilo vreme precej bolj naklonjeno obema ekipama, ki sta imeli že na prvem letošnjem medsebojnem obračunu precej težav z višjo silo – v Gorici je namreč prekinitev tekme povzročila okvara reflektorjev oziroma izpad elektrike.

Začetek preostanka prvega polčasa je pripadel domačim, nevarnejša poskusa sta imela najprej Ilija Antonov od daleč in potem še John Mary s kakšnih desetih metrov, a je gostujoči vratar prvič žogo odbil, drugič pa jo je napadalec Rudarja slabo zadel.

Nekaj minut pozneje pa bi Rudar skorajda podvojil vodstvo. Vratar Sorčan je bil pri lovljenju visoke žoge premalo odločen, v skoku jo je dobil Mary, potem pa iz težkega položaja iz neposredne bližine iz obrata skušal zadeti gol. A se je žoga odkotalila po golovi črti in se odbila od druge vratnice, potem pa jo je obramba izbila v polje.

Prav v zadnjih trenutkih sodnikovega dodatka je zmago Rudarja, ki je zdaj spet na tretjem mestu na lestvici, še potrdil Vizinger, ko je ušel razredčeni obrambi Gorice; njegov prvi strel je Sorčan ubranil, toda žogo odbil točno v napadalca velenjske ekipe, nato pa je končala v mreži za končnih 2:0.

Velenjčani bodo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kidričevem, Novogoričani pa bodo dan prej gostili Ankaran.