Kronaveter optimistično pred pokalnim derbijem

Prva liga 26. Nov 201720:59 > 21:02
SPS

Popolna prevlada zmajev, zgrešene priložnosti in mojstrovina Roka Kronavetra so zaznamovale nedeljsko popoldne v Stožicah. Povratnik v prvo postavo Olimpije je bil zelo razpoložen, svojo dobro predstavo pa je kronal z zadetkom v 36. minuti. Kmalu zatem se je uzrl proti sredinem derbiju z Mariborom.

“Odigrali smo odlično tekmo. Pripravili smo si ogromno lepih priložnosti in prevladovali. Mogoče bi tekmo morali prej odločiti, ampak najbolj pomembne so tri točke,” je takoj po tekmi za klubsko televizijo dejal Kronaveter, ki je dosegel svoj prvi gol po 4. decembru lani, ko je v Domžalah zatresel mrežo Radomelj. Pohvalil je celotno moštvo: “Krško ni imelo prave priložnosti. Res smo igrali dobro, tako v obrambi kot v napadu. Lahko smo zadovoljni, kajti po porazu je pomembno, da se hitro pobereš. Uspelo nam je, zdaj pa gremo na zmago še na preostalih treh tekmah v tem delu sezone.”

Ljubljanska številka sedem je misli takoj usmerila proti naslednji tekmi, ki bo znova večni derbi. V sredo bodo zmaji v Mariboru branili prednost treh golov s prve tekme četrtfinala pokala Slovenije. “Prednost je lepa, ampak tako kot smo mi dosegli tri gole, jih lahko tudi oni. Moramo se dobro regenerirati in pripraviti na težko tekmo. Mislim, da imamo dovolj kakovosti, da se bomo uspeli uvrstiti v polfinale,” odločno pravi igralec tekme proti Krškemu.