Bajde: Ne iščemo opravičil

Prva liga 27. Nov 201711:30 > 11:33
Getty Images

Maribor je dobil večni derbi, v soboto pa v Celju vpisal prvi letošnji prvenstveni poraz in Olimpiji dopustil, da ga je znova ujela na vrhu lestvice. Že v sredo nov večni derbi, ko bodo vijoličasti poskušali nadoknaditi tri zadetke zaostanka na povratni četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije.

Ni izgovor, ne iščemo opravičil, a rezultat ni pomenil pravega razmerja na igrišču. Tokrat je odločila naša neučinkovitost. Kljub slabemu razpletu smo prikazali dobro igro, si ustvarjali priložnosti in ne moremo reči, da je bil poraz zaslužen. Treba se je sprijazniti, da je prišla takšna tekma in upam, da se ne bo več ponovila,” je dogajanje v Celju ocenil Gregor Bajde.

Edini zadetek za vijoličaste je v izteku dvoboja dosegel kapetan Marcos Tavares, ki je ujel najboljšega strelca slovenskega prvenstva vseh časov Štefana Škaperja. “To, kar Tavares dosega v Mariboru, je neverjetno. Legenda našega kluba v vsakem pogledu in čestitamo mu za 130. zadetek. Obžalujemo lahko le, da je prišel do izenačenja rekorda z grenkim priokusom. Ta zadetek je na nek način omilil bolečino, žal pa ni mogel preprečiti poraza,” je dejal Bajde, ki verjame, da v sredo v Ljudskem vrtu lahko nadoknadijo zaostanek za Olimpijo: “Gremo naprej po naši poti, ostati moramo zbrani in na nivoju prikazanih iger v zadnjem obdobju. V soboto nam je zmanjkal kanček sreče, ni pa bila vprašljiva ekipna predstava. Zagotovo se bo zgodilo, da bomo kdaj imeli manj priložnosti, pa bomo zadeli in zmagali. Za uspeh na naslednji tekmi bo treba zadeti večkrat, a smo sposobni. Zaostanek je velik, ni pa nedosegljiv.”

Tudi trener Darko Milanič verjame, da pokalni obračun z Olimpijo niti približno še ni odločen: “Zelo sem zadovoljen s tem nizom, dolgo je trajal. Škoda, da se je prekinil. Še posebej mi je žal razpleta, saj si po prikazanem nismo zaslužili poraza. Ne bo pa pustil večjih posledic. Opazno je, da smo še vedno v dobrem stanju. Podoba na igrišču je imela rep in glavo, dovolj bo moči za uspešen finiš. Naredili bomo vse, da v pokalnem derbiju nadoknadimo zaostanek. Potem pa zmagamo v preostalih dveh prvenstvenih tekmah.”