Milec: Super leto, lahko se ponovi

Prva liga 11. Dec 201718:35 > 18:41
NK Maribor/Drago Wernig

Nogometaši Maribora so z odpovedjo tekem 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije odšli na predčasen, a povsem zaslužen dopust.

Aktualni državni prvaki so po 18. krogih na vrhu lestvice, pred Olimpijo pa imajo tri točke prednosti. Vijoličasti so v tej sezoni znova zaigrali v skupinskem delu lige prvakov, kjer so v skupini z Liverpoolom, Sevillo in Spartakom iz Moskve iztržili tri točke in potrdili, da se lahko zoperstavijo tudi nasprotnikom iz najvišjega kakovostnega razreda. O jesenskem delu se je razgovoril nogometaš, ki se je v Maribor vrnil v zadnjem prestopnem roku Martin Milec.

Res smo že bili utrujeni, ampak prišli smo v takšno formo, da je škoda, ker nismo odigrali še tekme proti Aluminiju. Olimpija ne bi imela lahkega dela s Celjem, tudi naša naloga bi bila zahtevna, ampak bi morda lahko odšli na premor še z višjo prednostjo. Seveda pa nimamo razlogov, da ne bi odšli na počitnice popolnoma zadovoljni,” je ob razpletu brez zadnjih 90 minut za klubsko spletno stran dejal Milec.

Leto 2017 je bilo uspešno, s tem se strinja tudi desni bočni branilec: “… vrhunsko. Vse je bilo super, s sanjskim zaključkom. Ne samo jesenski del, tudi tista prva polovica leta, ko mene še ni bilo tukaj, je bila za klub zelo uspešna. Po osvojenem naslovu prvaka so soigralci odlično začeli kvalifikacije, potem smo se skupaj uvrstili v Ligi prvakov, prepričljivi smo bili v prvenstvu. Zelo smo veseli ob vsem doseženem in želimo si, da bi bilo tudi leto 2018 takšno.

Za konec se je Milec dotaknil še spomladanskega dela, ko bodo Mariborčani napadli nov naslov v Prvi ligi Telekom Slovenije: “Igrali bomo le še na eni fronti, kar pomeni, da bomo imeli več časa za priprave na vsako naslednjo tekmo in za regeneracijo med vmesnimi preizkušnjami. Zdaj bo prišel prav počitek, priznam, da sem ga res potreboval po vsem, kar se je dogajalo. Potem pa se dobimo na zboru z novimi motivi. Najprej je treba dobro opraviti priprave, potem pa uspešno začeti spomladanski del. In gremo odločno po naslov!