Aluminij v spomladanski del z novim trenerjem

Prva liga 29. Dec 20179:34 > 9:39
Danilo Vezjak

Pri slovenskem nogometnem prvoligašu Aluminiju iz Kidričevega so na mesto novega glavnega trenerja članske selekcije imenovali Oliverja Bogatinova.

Twitter, Maribor

Aluminij je bil brez prvega strokovnega moža ekipe od prejšnjega tedna, ko so v klubu sporazumno prekinili sodelovanje s hrvaškim trenerjem Slobodanom Gruborjem.

Oliver Bogatinov je po profesionalni igralski karieri na trenerskem področju dejaven od leta 2006. V sezoni 2012/13 je vodil člansko selekcijo Mure v 4. krogu evropske lige. Leto za tem se je preselil v Savdsko Arabijo in prevzel vodenje mlade selekcije azijskega kluba Al Hilal. V letih 2015 in 2016 je opravljal vlogo pomočnika trenerja Marijana Pušnika v ljubljanski Olimpiji in osvojil naslov državnega prvaka. Nazadnje je deloval v nogometni šoli FC Koper kot direktor akademije, so sporočili iz uprave Aluminija.

Aluminij je jesenski del slovenskega prvoligaškega prvenstva končal na osmem mestu s štirimi zmagami in 16 točkami na 18 tekmah, z le dvema več od predzadnjega kranjskega Triglava ter osmimi več od zadnjeuvrščenega po jesenskem delu, Ankarana. Vodilni Maribor ima na vrhu razpredelnice 43 točk.