PLTS: Večna tekmeca razkrila svoje načrte

Prva liga 6. Jan 20188:52 > 9:17
NK Maribor/Drago Wernig

Najboljša slovenska nogometna kluba v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije se bosta na nadaljne izzive pripravljala na zelo podoben način.

Tako Maribor kot Olimpija bosta priprave začela v domovini in se nato odpravila v Turčijo, kjer se bodo oboji pomerili s kar nekaj atraktivnimi tekmeci. Mariborčani bodo na domačih tleh znova obiskali Moravske Toplice, zmaji pa Čatež.

Varovanci Darka Milaniča se bodo zbrali 9. januarja, ko je na vrsti tradicionalna klubska večerja, 10. januarja pa že začeli s trdim delom. Pet dni pozneje se bodo preselili v Moravske Toplice in tam v petih dneh odigrali pripravljalni preizkušknji z madžarskim ZTE in lendavsko Nafto.

Mariborčani se bodo konec meseca znova odpravili v Belek, kjer bodo med 29. januarjem in 11. februarjem opravili glavnino priprav ter odigrali kar nekaj zahtevnih pripravljalnih preizkušenj. Najbolj odmeven nasprotnik je zagotovo ruski jesenski podprvak Zenit, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja.

Vijoličasti se bodo po vrnitvi v domovino predstavili še v domačem okolju in priprave zaključili s tekmama proti Celju (17. februar) in Allerheiligenom (20. februar).

NK Olimpija Ljubljana

V Belek tudi Olimpija

Tudi nogometaši Olimpije bodo priprave začeli v sredo, 10. januarja, ko so na vrsti individualna testiranja, prvi skupni trening pod vodstvom Igorja Bišćana pa bodo opravili šele pet dni pozneje.

Zeleno-beli bodo dva tedna trenirali v Sloveniji in se nato podobno kot Maribor odpravili v turški Belek, kjer jih čakajo štiri pripravljalne tekme. Na njihovem seznamu je tudi Vojvodina, s katero se bo na turških tleh pomeril tudi Maribor.

Olimpijo čaka še preizkušnja z ruskim Rostovom, kjer si kruh služita Žan Majer in Matija Boben, zanimiva nasprotnika pa bosta tudi bolgarski Etar in beloruski Dinamo iz Minska. Po vrnitvi v Slovenijo se bo Bišćanova četa preselila še v Čatež, zadnjo pripravljalno tekmo pa bo, če bodo to dopuščale vremenske razmere, odigrala v Ljubljani.

Zmaji se bodo pomerili tudi z ruskim Rostovom, za katero nastopata slovenska legionarja Žan Majer in Matija Boben, bolgarskim Etarjem in beloruskim Dinamom iz Minska. Po vrnitvi v Slovenijo se bo Bišćanova četa preselila v Čatež, kjer bo nadaljevala priprave, zadnjo pripravljalno tekmo pa bo, to bo odvisno tudi od vremenskih razmer, odigrana v Ljubljani.