Mertelj in Palčič zapuščata Ljudski vrt?

Prva liga 15. Jan 201817:41 > 17:57
NK Maribor/Drago Wernig

Mariborčani priprave na spomladanski del sezone Prve lige Telekom Slovenije nadaljujejo v Moravskih Toplicah, tja pa niso odpotovali Aleš Mertelj, Denis Šme in Matej Palčič.

Uvodni del je opravljen, da so se fantje privadili na teren, spet na nogometne treninge, kopačke. Tukaj smo bili že nekajkrat in so zmeraj pogoji zelo dobri oz. bistveno boljši, kot so v tem trenutku doma. Tudi tokrat sem prepričan, da bo tako. Namen je, da se že usmerimo k naši zgodbi. Ves čas bomo skupaj, lahko bomo še dodatno pojasnili in izpeljali vse zahteve, vmes pa odigrali tudi prvi pripravljalni tekmi,” je pred začetkom drugega dela priprav dejal trener Maribora Darko Milanič.

V Moravske Toplice se je odpiravilo 26 igralcev, na seznamu so: Handanović, Obradović, Cotman, Irgolič, Šuler, Doumbia, Ivković, Uskoković, Viler, Kolmanič, Milec, Hodžić, Kabha, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Bohar, Bajde, Vršič, Hotić, Ahmedi, Kramarič, Tavares, Mešanović, Zahović, Sunny Omoregie.

Med izbranci ni Mateja Palčiča, Aleša Mertlja in Denisa Šmeja, prav vsi pa naj bi po poročanju STA-ja v drugem delu sezone odšli na posojo. Šme in Aleksander Rajčević sta sicer po besedah Milaniča ostala v štajerski prestolnici zaradi poškodb in terapij.

Milanič je o manjkajočih imenih dejal: “Nekateri fantje, ki so bili v jesenskem delu na našem širšem seznamu, zdaj niso z nami. Tokrat smo želeli kader zmanjšati, saj bomo lažje delali in opravili vse predvidene aktivnosti v manjšem številu. Nisem vzel zraven Šmeja, ki še ne more trenirati z nami, tudi Rajčevića, saj prav tako še ni nared za delo z ekipo na igrišču. Doma bosta dobila dovolj treninga in terapij, ki ju še morata opraviti, zato smo se odločili, da ne gresta v Moravske Toplice. Preostali pa bodo nadaljevali s treningi v domačem okolju in si v drugih okoljih skušali najti več minut ter opozoriti nase.