Zahovič: Mlakar je ogromen talent

Prva liga 25. Jan 201820:50 > 20:57
NK Maribor/Facebook

Mariborčani so še pred odhodom na priprave v Turčijo okrepili svoje vrste z novim napadalcem. Zlatko Zahovič je nad prihodom Jana Mlakarja navdušen.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je ob predstavitvi novinca na novinarski konferenci dejal: “Jana je zelo lahko predstaviti. Je eden najbolj nadarjenih napadalcev v samostojnosti Slovenije, bil je v Fiorentini in naredil takrat velik prestop. Zdaj si je želel novih izzivov, našel jih je v Mariboru. Jan, srečno in dobrodošel!

Maribor in Fiorentina sta kluba, ki se dobro poznata. Prav to je po Zahovičevih besedah tudi olajšalo prestop: “Pogajanja so bila preprosta, saj imamo odlične odnose s Fiorentino. Klub nam zelo zaupa, kar je v svetu nogometa izjemnega pomena. Njihove finančne zmožnosti niso primerljive z našimi in trenerji se tam težje odločajo namenjati priložnost mladim. Mi delujemo v drugih okoliščinah in smo dosegli dogovor. Zadovoljni smo z razpletom. Odškodnina ob prestopu ni bila plačana, bomo pa skupaj s Fiorentino delali na nadaljnjem projektu. Jan zagotovo ni prišel, da ne bi bil naša sedanjost in prihodnost. Trener bo odločal o minutah na igrišču, konkurenca je velika, v Mariboru vedno na najvišji ravni in razumljivo se na Jana resno računa.

Jan Mlakar, nekdanji član Domžal, je v Fiorentino prestopil že letae 2015, v lanski sezoni pa debitiral tudi v Serie A. 19-letnik je v Primaveri na 39 tekmah zabil 26 golov in dodal še pet asistenc, korak naprej v članski karieri pa bo skušal narediti v vrstah aktualnih državnih prvakov.